Αύριο Τρίτη 21 Φεβρουαρίου ανοίγει τελικά η πλατφόρμα για το Market Pass σύμφωνα με όσα είπε ο Γιάννης Οικονόμου στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Οι δικαιούχοι θα μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους από την Τετάρτη ανάλογα με το ΑΦΜ τους.

Όπως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δικαιούχοι είναι περίπου το 85% των ελληνικών νοικοκυριών και συγκεκριμένα οι άγαμοι με ετήσιο εισόδημα έως 16.000 ευρώ και οι έγγαμοι με ετήσιο εισόδημα έως 24.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Στους δικαιούχους περιλαμβάνονται επίσης οι μονογονεϊκές οικογένειες με εισόδημα έως 24.000 ευρώ, συν 5.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο.

Καλάθι του νοικοκυριού: Θα περιλαμβάνει 60 προϊόντα

Έρχεται το «καλάθι της Σαρακοστής»

“Η ενίσχυση του Market Pass ανέρχεται στο 10% επί του ύψους των αγορών ειδών κάθε είδους σε καταστήματα που δραστηριοποιούνται στο λιανικό εμπόριο τροφίμων” ανέφερε ο κ. Οικονόμου.

Συνεχίζοντας με το «καλάθι του νοικοκυριού» είπε ότι από την επόμενη Τετάρτη αυξάνονται τα προϊόντα, ενώ ανοίγει και το «σαρακοστιανό καλάθι».

Εξάλλου, τόνισε ότι λαμβάνονται μέτρα κατά της αισχροκέρδειας, ενώ διαβεβαίωσε τους πολίτες ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης δεν σταματά και ότι κανείς δεν θα μείνει αβοήθητος όσο επιμένει η κρίση.

Παράλληλα, ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε στην ψηφιακή κάρτα εργασίας αλλά και στην ΚΥΑ για τους καλλιτέχνες, με την οποία, όπως είπε, λύνεται μια αδικία.