Η Επιτροπή Επαγγελματικού έβγαλε στην… σέντρα Γιώργο Σαββίδη και ΠΑΟΚ ανακοινώνοντας πριν λίγο πως «δέχθηκε ομόφωνα ότι τελέστηκε η παράβαση» επιβάλλοντας βαρύ πρόστιμα!

Συγκεκριμένα στον Γιώργο Σαββίδη επιβάλλει πρόστιμο 100 χιλιάδων ευρώ και στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ 80 χιλιάδες ευρώ! Θυμίζουμε πως από τα τέλη του 2022 η ΕΕΑ είχε ανακοινώσει πως «ο Γεώργιος Σαββίδης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, υπέβαλλε προς την Επιτροπή μας στις 24-07-2022, Υπεύθυνη Δήλωση με την οποία βεβαιώνει ότι δεν συντρέχει στο πρόσωπό του κανένα κώλυμα από του νόμου προβλεπόμενα.

Η Υπεύθυνη Δήλωση αυτή, ήταν εξ αντικειμένου ψευδής, σύμφωνα με το 303/24-06-2022 αμετάκλητο Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης». Υποστήριζε δηλαδή η ΕΕΑ πως ο Γιώργος Σαββίδης ενώ από τις 24/6 με αμετάκλητο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης έχει παραπεμφθεί «για ηθική αυτουργία σε εκβιασμό σε βαθμό κακουργήματος, ο ίδιος ένα μήνα μετά με επιστολή του στην Επιτροπή βεβαίωνε πως «δεν συντρέχει στο πρόσωπό του κανένα κώλυμα από του νόμου προβλεπόμενα» (η νομοθεσία προβλέπει ρητά ότι κάποιος που διώκεται για κακούργημα δεν μπορεί να έχει συμμετοχή σε Δ.Σ των ΠΑΕ).

Για αυτό ακριβώς ο Γιώργος Σαββίδης είχε αποχωρήσει από το Δ.Σ. του ΠΑΟΚ προφανώς επιδιώκοντας να… προλάβει τις εξελίξεις! Τελικά η ΕΕΑ επέβαλε το βαρύ πρόστιμο και στον ίδιο και στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ που με ανακοίνωση του προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα για τη νέα τιμωρία του!

Η ανακοίνωση από πλευράς της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού αναφέρει:

1. ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ΓΕΩΡΓΙΟ ΣΑΒΒΙΔΗ για παράβαση, 1) του άρθρου 3 παρ.παρ.1 εδ.β΄ και 2 Ν.2725/1999 όπως ισχύει, σε συνδυασμό με το άρθρο 77Α παρ.παρ.1 εδ.α΄, 3, 7 και 14 ιδίου Νόμου, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 4 Ν.4809/2021 και σε συνδυασμό με το υπ΄αριθμ. 303/24.06.2022 Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης και 2) του άρθρου 77Α παρ.παρ.1 εδ.εδ. α΄, ζ΄, 9 και 10 Ν.2725/1999 όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 4 Ν.4809/2021. (Υπό διάσκεψη)

ΔΕΧΕΤΑΙ ΟΜΟΦΩΝΑ ΟΤΙ ΤΕΛΕΣΤΗΚΕ Η ΠΑΡΑΒΑΣΗ.

ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΠΡΟΣΤΙΜΟ 80.000 ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΠΑΕ ΠΑΟΚ και 100.000 ΕΥΡΩ ΣΤΟΝ ΓΕΩΡΓΙΟ ΣΑΒΒΙΔΗ.

Η ανακοίνωση του ΠΑΟΚ

«Μετά από άλλη μια απόπειρα του Προέδρου της ΕΕΑ να εκτελέσει τις άνωθεν εντολές του για αποπροσανατολισμό της οικογένειας του ΠΑΟΚ, για φθορά του κύρους των στελεχών της ΠΑΕ και για τη δημιουργία αποσυσπειρωτικών εντυπώσεων, η σημερινή απόφαση ήρθε να επιβεβαιώσει όλα όσα εξ’αρχής υποστηρίζαμε. Παρότι ακούγαμε στημένες υπερβολές για υποβιβασμούς και αφαιρέσεις βαθμών, το πρόστιμο τελικά επιβλήθηκε προσχηματικά για να μην εξευτελιστεί εντελώς ο Πρόεδρος της ΕΕΑ μετά και τον εξαναγκασμό του να απέχει από την εκδίκαση της υπόθεσης.

Υπενθυμίζουμε ότι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχει ζητήσει την διερεύνηση των ποινικών ευθυνών του κυρίου Τζουλάκη στην υπόθεση και για την παραβίαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων, ενώ και για το πρόστιμο θα προσφύγει στα αρμόδια διοικητικά δικαστήρια.

Σε μια χώρα με τόσο φιλότιμο, δεν έχει ακόμη βρεθεί μια σταγόνα για τον κύριο Τζουλάκη και τους εντολείς του για να μας απαλλάξουν από την παρουσία τους».