Την εκδοχή του παραπεμπτικού βουλεύματος  ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου είναι υπεύθυνη για το θάνατο της πρωτότοκης κόρης του Τζωρτζίνας υποστήριξε καταθέτοντας στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας ο εν διαστάσει σύζυγός της Μάνος Δασκαλάκης.

Ο μάρτυρας ο οποίος βρίσκεται πλέον σε δικαστικό επίπεδο απέναντι τη σύζυγό και μητέρα των παιδιών του απάντησε στις δεκάδες ερωτήσεις που του υπέβαλε ο συνήγορος υπεράσπισης της κατηγορουμένης Αλέξης Κούγιας στην προσπάθεια του να καταδείξει, όπως από την αρχή υποστηρίζει, ότι η εντολέας του δεν έχει σχέση με τη βαρύτατη κατηγορία που της αποδίδεται και την έχει οδηγήσει στο εδώλιο.

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Δεν σκοτώνεις τα παιδιά σου για έναν κλαρινογαμπρό», είπε ο Κούγιας

Ο Μάνος Δασκαλάκης σε μια αποστροφή της απάντησης σε ερώτηση του Αλέξη Κούγια είπε χαρακτηριστικά σε σχέση με το κίνητρο των αξιόποινων πράξεων που αποδίδονται στη  Ρούλα Πισπιρίγκου πως κατά την άποψη του η απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της Τζωρτζίνας ήταν η διεκδίκηση και η ανθρωποκτονία της κόρη του ήταν η εκδίκηση της κατηγορουμένης.

«Γιατρός δεν είμαι, αλλά στηρίζω την κατηγορία σύμφωνα με το βούλευμα» είπε σε άλλο σημείο ο μάρτυρας τραβώντας σαφή διαχωριστική γραμμή απέναντι στην κατηγορούμενη.

Τι είπε για την κεταμίνη

Αλ. Κούγιας : Σε ποιο σημείο λέει βούλευμα ότι χορηγήθηκε κεταμίνη στην απόπειρα και με τι τρόπο;

Μ. Δασκαλάκης :Δεν το έχω μπροστά μου.

Αλ. Κουγιας : Σε ποιο σημείο λέει με ποιο τρόπο χορηγήθηκε;

Μ. Δασκαλάκης : Είναι εικασία…

Αλ. Κούγιας : Είναι τιμή σας που το λέτε.

Πως υποστηρίζετε την κατηγορία;

Μ. Δασκαλάκης : Υπάρχει έγγραφο μέσα στη δικογραφία που εξηγεί τα πάντα για κεταμίνη. Υπάρχουν καταθέσεις ιατροδικαστών. Υπάρχει έγγραφο που λέει εάν περάσει κάποιος χρόνος δεν μπορεί να ανευρεθεί η κεταμίνη. Στην ανακοπή το παιδί επανήλθε. Μετά που απεβίωσε η κόρη μου ανευρέθηκε.

Αλ. Κούγιας : Έχετε κάποιο στοιχείο ή μόνο βούλευμα;

Μ. Δασκαλάκης : Κυρίως το βούλευμα.

Αλ. Κούγιας : Μιλήσατε με το παιδί στο νοσοκομείο;

Μ. Δασκαλάκης : Κοίταγε την μητέρα της για να απαντήσει.

Αλ. Κούγιας : Ρωτήσατε τι έχει;

Μ. Δασκαλάκης : Την ρώτησα τι έχει, μου είπε δεν ξέρω και κοίταγε την μητέρα της.

Αλ. Κούγιας: Με τους γιατρούς μιλήσατε;

Μ. Δασκαλάκης: Ναι είπαν ότι θα κάνουν εισαγωγή προληπτικά επειδή λίγες ημέρες πριν είχε φύγει Ίριδα.

Ο Αλέξης Κούγιας διερωτήθηκε εάν η μητέρα της, είχε «δασκαλέψει» την Τζωρτζίνα, δε θα έπρεπε να πει στον πατέρα της για τους σπασμούς και τα άλλα συμπτώματα με τον Μάνο Δασκαλάκη να απαντά : «Όταν πας και μιλάς στο παιδί σου με το οποίο είστε αχώριστοι και κοιτάει τη μάνα του για να σου απαντήσει κάτι σημαίνει.»

Ο μάρτυρας απαντώντας σε ερωτήσεις του Αλέξη Κούγια είπε πως το κίνητρο της κατηγορούμενης στην περίπτωση της απόπειρας ήταν η διεκδίκηση ενώ στη συνέχεια, η εκδίκηση. Ο μάρτυρας απάντησε και για τον θάνατο της Μαλένας, λέγοντας πως οι γιατροί τους είχαν πει πως θα έπρεπε να μείνει στην Αθήνα με μητέρα της για χημειοθεραπείες και εκείνος να επιστρέψει Πάτρα.

Όλες αυτές τις ώρες η Ρούλα Πισπιρίγκου η οποία είναι και σήμερα μαυροφορεμένη ακούει ψύχραιμη την κατάθεση – κατηγορώ του εν διαστάσει συζύγου της, ενώ έξω από τη δικαστική αίθουσα βρίσκονται η μητέρα η αδερφή και ο πατριός της οι οποίοι σε επόμενες συνεδριάσεις θα εξεταστούν ως μάρτυρες.

Με την έναρξη της συνεδρίασης η πρόεδρος του ΜΟΔ ανακοίνωσε πως ένας εκ των ενόρκων της σύνθεση αντικαταστάθηκε με την αναπληρώτρια του, λόγω κωλύματος που ανέκυψε και αφορά λόγους υγείας και προσωπικούς.

Ο Αλέξης Κούγιας επιφυλάχθηκε να ενημερωθεί και να δει εάν προκύπτει θέμα ακυρότητας της συνθέσεως.