Τα συγχαρητήριά του εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας, στον νεοεκλεγέντα πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, ο οποίος νίκησε στις εκλογές της χώρας, με ποσοστό 52%.

Παράλληλα, σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου του πρωθυπουργού, ο κ. Μητσοτάκης προσκάλεσε τον κ. Χριστοδουλίδη να πραγματοποίησει την πρώτη του επίσκεψη στην Αθήνα.

Δελτίο Τύπου – Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού

«Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον νεοκλεγέντα Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη. Ο Πρωθυπουργός συνεχάρη τον κύριο Χριστοδουλίδη για την εκλογή του και τον προσκάλεσε να πραγματοποιήσει την πρώτη του επίσκεψη στην Αθήνα».

Σημειώνεται πως ο πολιτικός αντίπαλος του Νίκου Χριστοδουλίδη, Αντρέας Μαυρογιάννης συγκέντρωσε το 48.09% των ψήφων.

Ο νέος Κύπριος πρόεδρος από νωρίς άρχισε να δέχεται τις ευχές για την καθαρή νίκη του.

Αναμένεται επικοινωνία με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ενώ γίνονται διευθετήσεις για επικοινωνία με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.

Ήδη επικοινώνησαν και συνεχάρησαν τον κ. Χριστοδουλίδη ο προκαθήμενος της Κυπριακής Εκκλησίας, αρχιεπίσκοπος Γεώργιος, ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα, η πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου και ο πρώην πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.