Οκτώ χρόνια κάθειρξη κατά συγχώνευση με αναστολή είναι τελικά η ποινή που επέβαλε το δικαστήριο στον Πέτρο Φιλιππίδη.

Αυτό σημαίνει ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης παραμένει ελεύθερος, καθώς το δικαστήριο ομόφωνα έκανε δεκτό το αίτημα η έφεση του να έχει αναστέλλουσα δύναμη με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης του στο αστυνομικό τμήμα το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης όπως έχει δικαίωμα άσκησε έφεση κατά της απόφασης αναμένοντας να κριθεί και από ανώτερο δικαστήριο.

Ο ανασταλτικός χαρακτήρας της ποινής

Το δικαστήριο και σε ότι αφορά τον ανασταλτικό χαρακτήρα της ποινής υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση.

Στην αγόρευσή της η εισαγγελέας πρότεινε αναστολή της ποινής του. Ειδικότερα, ζήτησε η έφεση για τον Πέτρο Φιλιππίδη να έχει αναστέλλουσα δύναμη κρατώντας ανοιχτή την πόρτα της ελευθερίας για αυτόν.

Ειδικότερα, η εισαγγελέας ζήτησε η έφεση για τον Πέτρο Φιλιππίδη να έχει αναστέλλουσα δύναμη κρατώντας ανοιχτή την πόρτα της ελευθερίας για αυτόν.

Η εισαγγελέας είχε διατυπώσει τη θέση ότι αρκούν οι περιοριστικοί όροι για να διασφαλιστεί η παρουσία του στο δεύτερο βαθμό. Δεν είναι ύποπτος φυγής και δεν είναι επικίνδυνος για την τέλεση αξιόποινων πράξεων.

Νωρίτερα το δικαστήριο με ομόφωνη απόφασή του επέβαλε έξι έτη κάθειρξης για την πρώτη απόπειρα βιασμού το 2010 και πέντε ετών για την δεύτερη απόπειρα βιασμού το 2014.