Στην αγορά των φουλ υβριδικών μοντέλων η Kia έχει να παρατάξει στη μικρομεσαία κατηγορία των Niro, που έχει μια εμπειρία επτά ετών στην αγορά Το νέο  Kia Niro HEV έχει να προτάξει την χαμηλή κατανάλωση τις επιδόσεις σε συνδυασμό με ένα άρτιο τεχνολογικά μοντέλο που δεν στερείται την άνεση. Επίσης, η εξωτερική του εμφάνιση δεν περνάει απαρατήρητη με την κορεατική φίρμα να «μπολιάζει» το νέο της μοντέλο με την σχεδιαστική φιλοσοφια Kia «Tiger Face», με τα ..σχιστά φωτιστικά σώματα και την διχρωμία του αμαξώματος.

Σε εξηλεκτρισμένα μονοπάτια το νέο Niro που κινείται από ένα αποδοτικό μοτέρ 1.6 λίτρων βενζίνης με ισχύ 105 ίππους και συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα, που συνεισφέρει 43,5 άλογα και 170 Nm. Το συνολικό πακέτο ισχύος αγγίζει τους 141 ίππους, με την δυναμική του παρουσία της υβριδικής τεχνολογίας να σου δίνει τη δυνατότητα να κινείσαι αμιγώς ηλεκτρικά σε ταχύτητες 50-60χλμ/ώρα   -αναλόγως φορτίου γκαζιού/ενέργειας μπαταρίας . Σαφώς, τα προγράμματα οδήγησης Eco ή Sport σου παρέχουν την επιλογή για το αν θες να κινηθείς πιο δυναμικά ή σε πιο οικολογικούς ρυθμούς. Σε επιδόσεις, το Niro HEV επιταχύνει στα 100 χλμ./ώρα από στάση σε 10,4 δλ., ενώ η μέση κατανάλωση καυσίμου αγγίζει τα 5,3 λίτρα/100 χλμ.!

Στο εσωτερικό του ο τεχνολογικός «οργασμός» είναι υπαρκτός με το  ενιαίο πάνελ πίνακα οργάνων και infotainment  να δίνουν τις απαραίτητες πληροφορίες στον οδηγό. Μεταξύ άλλων το πακέτο εφαρμογών προσφέρει την  εφαρμογή Kia Connect για τον απομακρυσμένο έλεγχο λειτουργιών από το κινητό τηλέφωνο! Η καμπίνα δείχνει ικανή να μεταφέρει πέντε επιβάτες ενώ ο χώρος των αποσκευών κινείται στο μέσο όρο των οικογενειακών αναγκών με χωρητικότητα που αγγίζει τα 451 λίτρα. Το μήκος του αμαξώματος αγγίζει τα 4,4 μέτρα, με αρκετά χαμηλό αεροδυναμικό συντελεστή που δίνει ισχυρό αβαντάζ στην επίτευξη της χαμηλής κατανάλωσης καυσίμου.

Το νέο αμάξωμα στο οποίο πατάει το Niro δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης για την αξιοπρεπή οδική του συμπεριφορά με τις αναρτήσεις να φιλτράρουν τις ανωμαλίες των δρόμων.

Συνολικά, το νέο φουλ υβριδικο Niro εισέρχεται δυναμικά στις επιλογές των αγοραστών που έχουν κατασταλάξει στις υβριδικές τεχνολογίες ανεπιστρεπτί.