Η αστυνομία στη Ρωσία συνέλαβε έναν άνδρα που σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ ήθελε να κλέψει το ταριχευμένο σώμα του Βλαντιμίρ Ίλιτς Λένιν που βρίσκεται στο μαυσωλείο στην Κόκκινη Πλατεία. Σύμφωνα με τις αρχές ο άνδρας ήταν υπό την επήρεια μέθης.

«Το περιστατικό έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της νύχτας προς τις 6 Φεβρουαρίου. Ένας άνδρας συνελήφθη όταν προσπάθησε να εισβάλει στο μαυσωλείο, όπου βρίσκεται η σορός του Βλαντίμιρ Λένιν, και να την κλέψει. Το άτομο που τέθηκε υπό κράτηση ανακαλύφθηκε αργότερα ότι ήταν μεθυσμένο», δήλωσε πηγή στο ρωσικό TASS.

Δεν κατάφερε να εξηγήσει τα κίνητρά του

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι αστυνομικοί παρατήρησαν έναν ύποπτο περαστικό να περπατά κοντά στο μαυσωλείο και όταν άρχισε να τραβάει την πόρτα και να προσπαθεί να μπει μέσα, οι αστυνομικοί τον έθεσαν υπό κράτηση.

Στο σημείο  κλήθηκε ασθενοφόρο και οι γιατροί διαπίστωσαν ότι ο άνδρας είχε ψυχική διαταραχή που προκλήθηκε από την επίδραση του αλκοόλ.

Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, ο άνδρας συνέχισε να προσπαθεί να διαφύγει, αλλά στο τέλος παραδέχτηκε ότι πρόθεσή του ήταν να κλέψει το σώμα του Λένιν. Ωστόσο δεν μπόρεσε να εξηγήσει ποια ήταν τα κίνητρά του.