«Δεν θέλω να παίξουμε. Θέλω τους βαθμούς» ήταν εμμέσως πλην σαφώς το μήνυμα του Δημήτρη Μελισσανίδη που έλαβε ο Ατρόμητος. Το επιβεβαίωσε ο ίδιος ο Γιώργος Σπανός αποκαλύπτοντας την τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον «Τίγρη».

Όπως φαίνεται όμως ο Ατρόμητος δεν απειλείται μόνο από τον μπελά… μηδενισμού για αυτή την απίθανη ιστορία της μεζούρας που από τη Κυριακή το απόγευμα γράφει ένα ακόμη κεφάλαιο ντροπής στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Με βάση την κλήση του από τον αθλητικό δικαστή αντιμετωπίζει και τον κίνδυνο αφαίρεσης βαθμών.

Ως γνωστόν Ατρόμητος και ΑΕΚ κλήθηκαν από τον αθλητικό δικαστή για τα γεγονότα που οδήγησαν στη μη διεξαγωγή του αγώνα της Κυριακής στο Περιστέρι. Η διαδικασία θα γίνει την Πέμπτη στις 13:30, στο Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο.

Οι γηπεδούχοι κλήθηκαν σχετικά με τις συνθήκες που κρίθηκαν αντικανονικές για την διεξαγωγή του αγώνα και με βάση τα άρθρα της κλήσης απειλούνται και με αφαίρεση 3 βαθμών, πέρα από το να χάσουν το παιχνίδι στα χαρτιά ως υπαίτιοι για τη μη διεξαγωγή του ως γηπεδούχοι.

Στον αντίποδα ένα από τα άρθρα για τα οποία καλείται η ΑΕΚ, το 15 4α, αφορά είσοδο οπαδών στον αγωνιστικό χώρο, αλλά δεδομένου ότι δεν είχαν πάρει εισιτήρια οι «κιτρινόμαυροι», πιθανότατα αφορά στην παρουσία κάποιων μη διαπιστευμένων στον αγωνιστικό χώρο. Για ποιον χτυπά η κουδούνα; Λογικά για τον Γιαννάκη Παπαδόπουλο που έκοβε βόλτες στα αποδυτήρια και που η τηλεοπτική κάμερα τον έπιασε στη φυσούνα να λέει «τελείωσε» στον διαιτητή Μανούχο πριν εκείνος πάρει την απόφαση για τη ματαίωση του παιχνιδιού.

Πότε θα βγει η απόφαση

Η απόφαση αναμένεται άμεσα, δηλαδή πιθανότατα την Παρασκευή, ενώ υπάρχει δικαίωμα έφεσης που θα εκδικαστεί από την αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ, με την υπόθεση να μπορεί να φτάσει ακόμη και στο Διεθνές Αθλητικό Δικαστήριο της Λωζάνης.

Σε κάθε περίπτωση, η υπόθεση δεν μπορεί να τραβήξει πολύ χρονικά, αφού υπενθυμίζεται πως στις 12 Μαρτίου ολοκληρώνεται η κανονική περίοδος του πρωταθλήματος και κατόπιν θα πρέπει να επικυρωθεί η βαθμολογία πριν την έναρξη των playoffs και των play out.

Και η τύχη του συγκεκριμένου αγώνα είναι σημαντική τόσο για τη βαθμολογία ΑΕΚ και Ατρομήτου, όσο πιθανώς για το αν οι Περιστεριώτες θα παίξουν στα playoffs ή στα play out. Ο Ατρόμητος ήταν η μοναδική ομάδα ως τη Κυριακή που απειλούσε τον Βόλο με θέα στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα άρα και για το εισιτήριο που οδηγεί στα playoffs. Καταλαβαίνει κανείς ότι η απόφαση του αθλητικού δικαστή λοιπόν θα παίξει και σε αυτό το επίπεδο καταλυτικό ρόλο για την ίδια τη βαθμολογία.