Επιχείρηση απεγκλωβισμού περίπου 30 ατόμων, παιδιών και των οικογενειών τους που φιλοξενούνταν σε ξενώνα πάνω από το χωριό Άγιος Παντελεήμονας Αιγιαλείας, στήθηκε χθες Κυριακή.

Λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης ήταν αδύνατη η κυκλοφορία των ΙΧ των γονιών των παιδιών που επρόκειτο να αναχωρήσουν από την Ε.Ο. Αιγίου-Καλαβρύτων μέσω Φτέρης.

Μια γυναίκα στο νοσοκομείο

Αμέσως επιστρατεύτηκαν 3 οχήματα με 6 άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αιγίου με επικεφαλής τον διοικητή κ. Γιώργο Κολοκοτσά, καθώς και οχήματα της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αιγιαλείας με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο κ. Νίκο Καραΐσκο, όπως μεταδίδει το gnomip.gr. Φρόντισαν για την ασφαλή απομάκρυνση των παιδιών με τις μητέρες τους από τον ξενώνα μέχρι την επαρχιακή οδό και για τον καθαρισμό του δρόμου, ώστε να μπορέσουν τα οχήματα να φύγουν, έχοντας βεβαίως τοποθετηθεί οι απαραίτητες αντιολισθητικές αλυσίδες.

Όλα πήγαν καλά χωρίς κανένα πρόβλημα, ενώ μόνο στην περίπτωση μιας 31χρονης γυναίκας κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά της με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο, λόγω προβλήματος υγείας. Η επιχείρηση κράτησε περίπου μια ώρα.