Χαμηλές θερμοκρασίες και χιόνια φέρνει μαζί της η κακοκαιρία Μπάρμπαρα στη χώρα μας, η οποία αναμένεται να χτυπήσει και την Αττική τις επόμενες ώρες.

Γονείς και δάσκαλοι αναμένουν την ανακοίνωση της Περιφέρειας σχετικά με το εάν θα ανοίγουν τα σχολεία, καθώς η κακοκαιρία αναμένεται να ενταχθεί τη Δευτέρα.

Χιόνι στην Αθήνα: Αγριεύει η «Μπάρμπαρα» – Δείτε που θα χιονίσει τις επόμενες ώρες

«Τις πρώτες απογευματινές ώρες θα βγει ανακοίνωση, για να ετοιμαστούν και οι γονείς και τα παιδιά, ποια σχολεία θα είναι ανοικτά διότι δεν θα υπάρχει η ίδια ένταση του φαινομένου σε όλη την Αττική. Θα το ζυγίσουμε και αυτό.

»Η πρόληψη πάντα χαρακτηρίζει τις αποφάσεις ώστε κανένα παιδί ή συνοδός που θα το πηγαίνει στο σχολείο να έχει πρόβλημα», ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Καλημέρα» με τον Γιώργο Αυτιά ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.

«Να είμαστε προσεκτικοί, να έχουμε αλυσίδες στο αυτοκίνητο αλλά να ξέρουμε και να τις φοράμε . Από την άλλη πλευρά, αν δεν υπάρχει λόγος να μετακινηθούμε την ώρα του φαινομένου, να το αποφύγουμε», πρόσθεσε.

Αγριεύει η «Μπάρμπαρα»

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, από τις πρώτες πρωινές ώρες αγριεύει η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» καθώς αναμένονται χιονοπτώσεις στα νησιά του βορείου Αιγαίου, τη Χαλκιδική και τη Θράκη ενώ τα φαινόμενα από τις μεσημβρινές ώρες στη Χαλκιδική και τη Θράκη θα παρουσιάσουν πρόσκαιρη ύφεση.

Στην Αττική θα χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από τις προμεσημβρινές ώρες της Κυριακής, στα ορεινά και ημιορεινά που από το μεσημέρι θα ενταθούν, κυρίως στα βόρεια και τα ανατολικά, οπότε θα χιονίσει και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.

Οι χιονοπτώσεις θα παρουσιάσουν πρόσκαιρη ύφεση κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ τη Δευτέρα θα συνεχιστούν αλλά με μικρότερη ένταση.