Ανακοίνωση για την επαναφορά της 13ης σύνταξης και την πρόσβαση στα νοσοκομεία κυκλοφόρησε ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ έχει αναρτήσει βίντεο και στο YouTube.

«Δωρεάν πρόσβαση στη δημόσια Υγεία για όλους και όλες, ξανά. Ανοιχτά νοσοκομεία στους πολίτες, ξανά. Στο πλαίσιο της εκστρατείας «Προγραμματισμένα, Υπολογισμένα, Δίκαια», ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία παρουσιάζει με μια σειρά από βίντεο τις προγραμματικές του δεσμεύσεις απέναντι σε όλους και όλες, εστιάζοντας όμως κάθε φορά σε ένα πρόσωπο από το οποίο η κυβέρνηση, εντελώς άδικα, στερεί την αξιοπρέπειά του», τονίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τσίπρας: «Τη Δευτέρα των εκλογών θα έχουμε παράδοση-παραλαβή στο Μαξίμου»

Στη συνέχεια συμπληρώνει: «Πρόσωπα καθαρά, άνθρωποι έντιμοι, που τους συναντάμε στο ασανσέρ, την στάση του λεωφορείου, στο φαρμακείο να μετράνε τα κέρματα, ψάχνοντας να βρουν το φάρμακο που χρειάζονται. Είναι άδικο εκείνοι δούλεψαν μια ολόκληρη ζωή με τιμιότητα, προσέφεραν στην χώρα, όπως η Χριστίνα να στερούνται την δωρεάν περίθαλψη, την ιατροφαρμακευτική φροντίδα που δικαιούνται. Είναι αδιανόητο πολίτες που συνεισφέρουν αυτή τη στιγμή στην κοινωνία και την οικονομία της χώρας να μένουν εκτός ΕΣΥ, γιατί οι λίστες αναμονής δεν τους χωράνε.

Οι λέξεις της Χριστίνας δεν είναι ο ξύλινος λόγος κάποιου πολιτικού, αλλά το πραγματικό πρόβλημα. Είναι η ζωή της. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία δεσμεύεται να την υπερασπιστεί, με πρόγραμμα, με κοστολογημένα μέτρα, με δικαιοσύνη. Να στηρίξει τον δημόσιο χαρακτήρα της Υγείας μέσω της αναβάθμισης του ΕΣΥ, του ΕΟΠΠΥ, τον διπλασιασμό των Τοπικών Μονάδων Υγείας. Να δημιουργήσει δίκτυο κατ’ οίκον φροντίδας για όσους και όσες αντιμετωπίζουν επιπλέον δυσκολίες στην καθημερινότητά τους. Να εφαρμόσει πράγματι το μέτρο του οικογενειακού γιατρού με επαρκή στελέχωση, ώστε το ραντεβού να μην είναι άπιαστο όνειρο. Να ανοίξει, δηλαδή, και πάλι στην κοινωνία την πόρτα της δημόσιας Υγείας που η κυβέρνηση Μητσοτάκη της έκλεισε με δύναμη στο πρόσωπο».

Αναλυτικά το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για την Υγεία περιλαμβάνει:

  • Άμεση πρόσληψη 5.500 μόνιμων υγειονομικών. Πρόσληψη επιπλέον 10.000 μόνιμων υγειονομικών σε βάθος τριετίας.
  • Μονιμοποίηση του συνόλου του υγειονομικού προσωπικού που έδωσε τη μάχη της πανδημίας στην πρώτη γραμμή.
  • Ένταξη του υγειονομικού προσωπικού στα βαρέα και ανθυγιεινά.
  • Αναμόρφωση μισθολογίου του ιατρικού προσωπικού, με εισαγωγικό μισθό πρωτοδιοριζόμενου γιατρού τα 2.000 ευρώ. Αναλογικές αυξήσεις των μισθών για το μη ιατρικό, υγειονομικό προσωπικό.
  • Αύξηση των Τοπικών Μονάδων Υγείας από 127 σε 380 σε ολόκληρη τη χώρα, εδραίωση θεσμού οικογενειακού γιατρού, δίκτυο κατ’ οίκον φροντίδας, επιχειρησιακή ολοκλήρωση του ΕΚΑΒ.
  • Διεύρυνση υπηρεσιών ΕΟΠΥΥ, πλήρης κάλυψη των ανασφάλιστων πολιτών σε υγειονομικό υλικό για χρόνιες ασθένειες.

Για τους συνταξιούχους

«Ειδικά για τους συνταξιούχους, είναι ανάγκη να διορθωθεί μια από τις πιο μεγάλες αδικίες που επέβαλε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, το τσεκούρωμα της 13ης σύνταξης. Ο Αλέξης Τσίπρας ήταν αυτός που την καθιέρωσε και την τήρησε. Θα είναι αυτός που θα την ξανακαθιερώσει και θα την ξανατηρήσει. Επιπλέον, το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία περιλαμβάνει την επιστροφή των αναδρομικών σε 3 ετήσιες δόσεις, χωρίς ψιλά γράμματα και αστερίσκους, και το αφορολόγητο στα 10 χιλιάδες ευρώ. Καθώς επίσης και τη δέσμευση για το τέλος στην αδικία της προσωπικής διαφοράς.

Γιατί οι πολίτες της χώρας δεν αξίζουν μια ζωή ξεθωριασμένη, βυθισμένη στα αδιέξοδα, αλλά μια ζωή με δικαιοσύνη παντού που θα τους επιστρέψει την αξιοπρέπειά τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και μπορεί, και θα το πετύχει γιατί έχει σχέδιο, μετρημένο, κοστολογημένο, δίκαιο», σημειώνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Δείτε το σχετικό βίντεο