Νέα επίθεση στην κυβέρνηση για την πολύκροτη υπόθεση των υποκλοπών αλλά και για τις αποκαλύψεις του Βήματος ότι στελέχη της ΕΛ.ΑΣ είχαν σχέσεις με ποινικούς, εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της Κυβέρνησης.

«Επί ημερών Μητσοτάκη η ΕΥΠ διοικείται από τη Greek Mafia», τόνισε ο υπεύθυνος στρατηγικής επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, ενώ συμπλήρωσε ότι «η χώρα βιώνει μια βαθιά θεσμική κρίση με την υπογραφή του κ. Μητσοτάκη».

«Η πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση έγινε μετά τις αποκαλύψεις και την τεκμηρίωση από την ΑΔΑΕ, ότι είχαμε την παρακολούθηση του υπουργού κ. Χατζηδάκη και της ηγεσίας του στρατού από την ΕΥΠ. Αν προσθέσουμε σε αυτό τις άλλες παρακολουθήσεις από την ΕΥΠ που έχουν αποκαλυφθεί και επιβεβαιωθεί, του κ. Ανδρουλάκη, του κ. Κουκάκη, του κ. Τέλλογλου, του κ. Κύρτσου, είναι φανερό ότι με ευθύνη Μητσοτάκη συγκροτήθηκε ένας παρακρατικός μηχανισμός παρακολουθήσεων», σημείωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας «Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91.4 FM».

«Ο κ. Μητσοτάκης για να αποφύγει την κατηγορία ότι είναι ένοχος για αυτόν το μηχανισμό, προτιμά να δηλώνει άγνοια. Στην πραγματικότητα δηλώνει επικίνδυνος για την εθνική ασφάλεια, όταν λέει ότι ένας πρωθυπουργός δεν ήξερε πως επί δύο χρόνια η ΕΥΠ παρακολουθούσε την ηγεσία του στρατού. Αυτό από μόνο του είναι λόγος παραίτησης», είπε χαρακτηριστικά.

Για τις υποκλοπές και την ΕΛ.ΑΣ

«Για τις υποκλοπές η ΝΔ όχι απλά δεν δίνει απαντήσεις, αλλά η γραμμή της είναι «μπουφές». Από τη μια ακούς τον κ. Βορίδη να λέει ότι όλα έγιναν νόμιμα, από την άλλη τον υπουργό Άμυνας να λέει ότι η ΕΥΠ είναι ξέφραγο αμπέλι και περιμένουμε να επιληφθεί η Δικαιοσύνη. Δεν γίνεται να ισχύουν και τα δύο, ή όλα έγιναν νόμιμα ή περιμένουμε τη Δικαιοσύνη γιατί υπάρχουν ρυπαρά δίκτυα», πρόσθεσε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Κληθείς να σχολιάσει την προσπάθεια της κυβέρνησης να υποβαθμίσει το ζήτημα, υπογράμμισε: «δεν έχουμε ούτε ένα παράδειγμα χώρας η οποία μπορεί να έχει ισχυρή οικονομία χωρίς ισχυρούς θεσμούς». «Αυτή τη στιγμή σε επίπεδο θεσμών έχουμε ένα διπλό σκάνδαλο, το ένα είναι οι υποκλοπές και το άλλο η εμπλοκή της ΕΛ.ΑΣ. με τη Greek Mafia. Ο κ. Θεοδωρικάκος είναι πολλαπλά εκτεθειμένος, γιατί όλο αυτό το διάστημα δεν έκανε τίποτα για αυτήν την ιστορία, γιατί έχει αναβαθμίσει αξιωματικούς που εμπλέκονται στην υπόθεση. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε πάρει απαντήσεις για το αν υπάρχει αξιωματικός της αστυνομίας που συμμετείχε στις αποφάσεις για τις κρίσεις, ο οποίος αναφέρεται στις αποκαλύψεις για «προστασία» σε βενζινάδικα», ανέφερε ο Νάσος Ηλιόπουλος. «Είναι χαρακτηριστικό αυτό που είπε ο Αλέξης Τσίπρας προχθές, επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ η ΕΥΠ παρακολουθούσε τη Greek Mafia, επί ημερών Μητσοτάκη η ΕΥΠ διοικείται από τη Greek Mafia», τόνισε.

Για την ακρίβεια

Σχετικά με την οικονομία και την ακρίβεια, δήλωσε: «διανύουμε τον πιο κρύο μήνα του χρόνου και η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα στηρίξει λιγότερο τα νοικοκυριά μέσα από αυτόν τον ήδη ανεπαρκή και λάθος μηχανισμό που έχει». «Βλέπουμε σε όλη την Ευρώπη να μειώνονται οι τιμές των καυσίμων και στην Ελλάδα να μην αλλάζει τίποτα, η βενζίνη να είναι ξανά στα 2 ευρώ. Βλέπουμε την κυβέρνηση να μην κατανοεί ότι πρέπει να στηρίξει πραγματικά το εισόδημα της κοινωνίας, ότι πρέπει να πάρει μέτρα για το ιδιωτικό χρέος, τη στιγμή που, αυτές τις μέρες, μια οικογένεια στην Αθήνα κινδυνεύει να χάσει το σπίτι της για αρχική οφειλή 880 ευρώ», υπογράμμισε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Δακρυγόνα στους ανθρώπους του πολιτισμού»

Αναφερθείς στις ενέργειες της αστυνομίας στη χθεσινή κινητοποίηση των καλλιτεχνών, σχολίασε: «μία τεράστια συγκέντρωση των ανθρώπων του Πολιτισμού αντιμετωπίστηκε με δακρυγόνα γιατί απλά θέλησαν να πορευτούν προς το Εθνικό Θέατρο».

«Πρόκειται για ένα μεγάλο αγώνα που όλο αυτό το διάστημα απουσιάζει από την πλειονότητα των μέσων ενημέρωσης, όπως και η τεράστια κινητοποίηση που έγινε χθες στην Ιεράπετρα για να μην κλείσει το νοσοκομείο της περιοχής ή η συγκέντρωση που έγινε για τον ίδιο λόγο πριν λίγες μέρες στο Ρέθυμνο», σημείωσε.

«Όλες αυτές οι κινητοποιήσεις απουσιάζουν από το δημόσιο διάλογο και η κυβέρνηση προσπαθεί να φτιάξει ένα πλαίσιο διαλόγου που δεν πατά στην πραγματικότητα. Δεν θα τα καταφέρουν όμως γιατί ο κόσμος κατανοεί πού βρισκόμαστε και θέλει τα πράγματα να πάνε αλλιώς», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Η μοναδική επιλογή που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αυτή τη στιγμή είναι να μεταφέρει αυτή τη συζήτηση στους πολίτες. Το βάρος μετατοπίζεται πλέον στο πρόγραμμά μας, στο πώς βάζουμε τέλος στην αισχροκέρδεια, πώς στηρίζουμε το εισόδημα και πώς ρυθμίζουμε το ιδιωτικό χρέος με δίκαιο τρόπο», δήλωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Καμπάνια μέσα από τις φυλακές»

Σχολιάζοντας τέλος την πρόταση της κυβέρνησης για το κόμμα Κασιδιάρη, σημείωσε: «πρώτα απ’ όλα αποτελεί τεράστια ευθύνη της κυβέρνησης το γεγονός ότι ο Κασιδιάρης έκανε όλο αυτό το διάστημα κανονική καμπάνια μέσα από τις φυλακές».

«Η πρόταση της κυβέρνησης κινδυνεύει σοβαρά να βγει αντισυνταγματική, πετυχαίνοντας έτσι το αντίθετο αποτέλεσμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει μια αντιπρόταση που σέβεται το Σύνταγμα και στοχεύει συγκεκριμένα στη δράση εγκληματιών νεοναζί, δεν αφήνει «κερκόπορτες» για άλλες διαδρομές. Σε συνδυασμό με άλλες προτάσεις που έχουν κατατεθεί, αν θέλει όντως η ΝΔ να βρεθεί ουσιαστική λύση, μπορεί να βρεθεί. Αν επιμένει σε μια προβληματική πρόταση που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για άλλες ερμηνείες, εμείς δεν θα ακολουθήσουμε», κατέληξε ο Νάσος Ηλιόπουλος.