Ένα δύσκολο βράδυ πέρασε ο Παναθηναϊκός απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης, με τους «μερένχες» να επικρατούν με σκορ 83-68 του «τριφυλλιού» στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της Euroleague.

Το σύνολο του Ντέγιαν Ράντονιτς εμφάνισε ξανά τα προβλήματα στη δημιουργία και το σκορ, ενώ αμυντικά δεν μπόρεσε να ματσάρει τους παίκτες της «βασίλισσας». Αποτέλεσμα αυτού ήταν να μείνει από νωρίς πίσω με διψήφιες διαφορές και όποτε έδειχνε ικανός να γυρίσει στο ματς πάντα κάτι του έλειπε επιθετικά.

Κορυφαίος για τους πράσινους» ήταν ο Πάρις Λι με 17 πόντους, ενώ θετικά σημάδια έδειξε και ο Μάριους Γκριγκόνις που τελείωσε το ματς με 12 πόντους, επιπλέον ο 11 πόντους είχε ο Ντουέιν Μπέικον. Από την άλλη πλευρά, ο Γκερσόν Γιαμπουσελέ μέτρησε 16 πόντους, ο Μάριο Χεζόνια 14 και ο Τζάναν Μούσα 12.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τη Ρεάλ Μαδρίτης η οποία έφτασε αρκετά γρήγορα στο +13 με το 15-2. Ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να σκοράρει από κοντά και τον κρατούσαν τα μακρινά σουτ. Καταφέρνοντας να μειώσει σε 23-14, όμως οι «μερένχες» έκλεισαν στο +12 την πρώτη περίοδο με το 26-14.

Στη συνέχεια οι «πράσινοι» έκαναν μια μικρή αντεπίθεση μειώνοντας στους 8 με ένα τρίποντο του Γουίλιαμς για το 33-25. Από εκείνο το σημείο όμως σαν να… έπεσε ο διακόπτης και η ομάδα του Τσους Ματέο έτρεξε ένα 13-0 σερί εκτοξεύοντας τη διαφορά στο +21 με το 46-25. Το μόνο που κατάφερε το σύνολο του Ντέγιαν Ράντονιτς ήταν να μειώσει σε 48-30 που ήταν και το αποτέλεσμα για το πρώτο ημίχρονο.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός φάνηκε να πατά καλύτερα, ωστόσο η Ρεάλ μπορούσε και κρατούσε σχετικά εύκολα μια καλή διαφορά. Ωστόσο το «τριφύλλι» με ηγέτες τους Γκριγκόνις και Γκουντάιτις βρήκε τον τρόπο να πλησιάσει στο -11 με τη λήξη της περιόδου χάρη στο 68-57.

Στην τελευταία περίοδο οι παίκτες του Ντέγιαν Ράντονιτς δεν εκμεταλλεύτηκαν τις ευκαιρίες που είχαν για να ρίξουν τη διαφορά κάτω από τους δέκα πόντους. Κάτι που η Ρεάλ δεν άφησε να πάει χαμένο, κρατώντας το προβάδισμα της σε ασφαλή επίπεδα, διαχειριζόμενη πολύ καλά το ματς. Έτσι οι «μερένχες» έφτασαν στη νίκη με το τελικό 83-68 και έπιασαν τον Ολυμπιακό στην πρώτη θέση της βαθμολογίας όντας όμως από κάτω λόγω της ισοβαθμίας.

Τα δεκάλεπτα: 26-14, 48-30, 68-57, 83-68.

Δείτε ΕΔΩ τα στατιστικά του αγώνα