Αίσθηση προκάλεσε η καταγγελία φοιτήτριας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) για παρενόχληση από τρεις άντρες στις κοινόχρηστες ντουζιέρες των φοιτητικών εστιών.

Σύμφωνα με την καταγγελία η οποία κοινοποιήθηκε ανώνυμα σε σελίδα των εστιών στο Facebook,  το περιστατικό συνέβη πριν από πέντε ημέρες, όταν η καταγγέλλουσα πήγαινε στα κοινόχρηστα μπάνια για να κάνει ντουζ.

Όπως αναφέρει, την ακολούθησαν στον διάδρομο τρία άτομα, ηλικίας περίπου 25 έως 30 ετών. Κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Μπήκε στο μπάνιο και κλείδωσε την πόρτα. Τα άτομα που την ακολουθούσαν άρχισαν να χτυπούν την πόρτα με σκοπό να την ανοίξουν. Κάποιος από αυτούς της είπε «θα περάσεις καλά, θα σου αρέσει».

Η καταγγέλλουσα όπως αναφέρει άρχισε να φωνάζει βοήθεια χωρίς αποτέλεσμα καθώς ήταν πολύ νωρίς το πρωί. Μετά από λίγα λεπτά οι τρεις άντρες έφυγαν με τον έναν να της λέει χαρακτηριστικά «θα ξανασυναντηθούμε».

Η τοποθέτηση του ΑΠΘ για το συμβάν

«Από τη στιγμή που είναι μία ανώνυμη καταγγελία, μπορεί και να μην ισχύει» τόνισε μιλώντας στο thestival.gr ο αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας του ΑΠΘ και πρόεδρος των Φοιτητικών Εστιών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, Δημήτρης Κωβαίος. Ο ίδιος σημείωσε πως μόλις ενημερώθηκε για την καταγγελία επικοινώνησε με τον υπεύθυνο της εταιρείας φύλαξης των φοιτητικών εστιών, καθώς και με τους ίδιους τους φύλακες οι οποίοι δήλωσαν άγνοια για το περιστατικό. «Ένα τέτοιο περιστατικό μπορεί να γίνει και σε ένα πολύ καλό ξενοδοχείο. Άρα δεν μπορώ να αποκλείσω ότι έγινε κάτι τέτοιο και στις εστίες, αλλά δεν μπορώ και να το επιβεβαιώσω γιατί δεν μου είπαν κάτι σχετικό οι φύλακες. Τους είπα να αυστηροποιήσουν τους ελέγχους στα άτομα που εισέρχονται στις εστίες, ασχέτως της καταγγελίας» επεσήμανε ο αντιπρύτανης και συμπλήρωσε πως «λόγω του μεγέθους του κτιρίου των εστιών, ο έλεγχός τους μπορεί να είναι πλημμελής».