Το σπίτι του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στην παραλία Ρεχόμποθ του Ντέλαγουερ, ερευνούν πράκτορες του FBI, στο πλαίσιο της έρευνας για την ανακάλυψη απόρρητων εγγράφων σε  άλλες τοποθεσίες που συνδέονται με τον πρόεδρο.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του αμερικανού προέδρου «το Υπουργείο Δικαιοσύνης διεξήγαγε την έρευνα με την πλήρη υποστήριξη και συνεργασία του αμερικανού προέδρου».

«Η σημερινή έρευνα είναι ένα ακόμη βήμα σε μια ενδελεχή και έγκαιρη διαδικασία του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, την οποία θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε και να διευκολύνουμε πλήρως. Θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες μετά την ολοκλήρωση της σημερινής έρευνας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Δικαιοσύνης ερευνά την ανακάλυψη διαβαθμισμένων εγγράφων σε ιδιωτικό γραφείο σε δεξαμενή σκέψης στην Ουάσινγκτον, το οποίο ο Μπάιντεν είχε χρησιμοποιήσει όσο ήταν ιδιώτης, και στην κατοικία του στο Γουίλμινγκτον του Ντελαγουέαρ.

Μάλιστα, η έρευνα της Τετάρτης στο σπίτι του στο Ρεχόμποθ είναι η πρώτη δημόσια γνωστή φορά που το FBI διεξάγει έρευνα εκεί. Ο δικηγόρος του Μπάιντεν, Μπομπ Μπάουερ, είχε δηλώσει προηγουμένως ότι οι προσωπικοί δικηγόροι του προέδρου στις 11 Ιανουαρίου διεξήγαγαν έρευνα στο σπίτι του Ρεχόμποθ και στην κατοικία του Γουίλμινγκτον.

Ενώ στο Γουίλμινγκτον βρέθηκαν απόρρητα αρχεία από τους εν λόγω δικηγόρους, η έρευνα στο Ρεχόμποθ από τους δικηγόρους δεν βρήκε τέτοια έγγραφα, σύμφωνα με τον Μπάουερ.