Ένας ένοπλος άντρας πυροβόλησε τρεις πολίτες της Ουάσινγκτον, σκοτώνοντας τον έναν και τραυματίζοντας τους άλλους δύο στο πόδι.

Όλα ξεκίνησαν εντός ενός αστικού λεωφορείου και κατέληξε σε μία σήραγγα του μετρό. Σημειώνεται πως οι επιβάτες αναγκάστηκαν να επιτεθούν στον δράστη για να τον αφοπλίσουν.

Ο δράστης κρατείται από την αστυνομία και δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα τα στοιχεία του.

Ο βοηθός του αρχηγού της Μητροπολιτικής Αστυνομίας Ασάν Μπένεντικτ εξήρε τις «ηρωικές ενέργειες των πολιτών μας, της κοινότητάς μας, για να αφοπλιστεί αυτός ο δράστης».

Τόνισε όμως πως το γεγονός ότι χρειάστηκε να επέμβουν οι πολίτες τον ανησυχεί.

Το επεισόδιο ξεκίνησε λίγο μετά τις 9 το πρωί, όταν ο άνδρας έβγαλε το όπλο και ήρθε αντιμέτωπος με επιβάτες ενός αστικού λεωφορείου στη νοτιοανατολική περιοχή της πόλης. Ο δράστης καταδίωξε έναν από τους επιβάτες να κατέβει από το λεωφορείο και τον πυροβόλησε στο πόδι, ανέφερε ο Μπένεντικτ.

Στη συνέχεια κατέβηκε από τις κυλιόμενες σκάλες της κοντινής στάσης του μετρό Potomac Avenue, ήρθε αντιμέτωπος με κάποιον που αγόραζε πάσο του μετρό και πυροβόλησε και αυτόν στο πόδι. Και τα δύο θύματα αναρρώνουν σε τοπικά νοσοκομεία.

Ο ένοπλος άνδρας στη συνέχεια κατέβηκε στην αποβάθρα του τρένου και κινήθηκε προς μια γυναίκα εκεί. Ένας υπάλληλος του Μετρό προσπάθησε να παρέμβει και σκοτώθηκε από πυροβολισμό. Η ταυτότητα του σκοτωμένου εργαζόμενου στα μέσα μεταφοράς δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα, αλλά ο Μπένεντικτ δήλωσε ότι ο «ηρωισμός τους έπρεπε να αναγνωριστεί».

Ο άνδρας επιχείρησε στη συνέχεια να επιβιβαστεί σε συρμό του Μετρό και αφοπλίστηκε από τους επιβάτες. Βγήκε από το βαγόνι του τρένου και τέθηκε υπό κράτηση από αστυνομικούς, οι οποίοι βρήκαν το όπλο του στις γραμμές του τρένου.