Συγκλόνισε για έναν ακόμη αγώνα ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Αυστραλιανό Όπεν «σαρώνοντας» τον Κατσάνοφ και παίρνοντας το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό, δεύτερο της καριέρας του σε Grand Slam!

Μια τεράστια επιτυχία για τον Έλληνα τενίστα που μίλησε μετά τον αγώνα για το μεγάλο του όνειρο. Την κατάκτηση του κόσμου στο τένις! «Μου αρέσει ο αριθμός 1! Είναι ένα όνειρο να βρεθώ εκεί, ένα μεγάλο όνειρο.

Χαίρομαι πολύ που βρίσκομαι σε αυτόν τον δρόμο» είπε χαρακτηριστικά ο Τσιτσιπάς ενώ αναφέρθηκε και στην μεγάλη συμπαράσταση του κόσμου στη Μελβούρνη. «Παρακολούθησα τον Μάρκο (Παγδατή) να το κάνει πριν μερικά χρόνια, να παίζει σε αυτό το κορτ. Το ονειρεύτηκα και εγώ σαν παιδί. Είναι σπουδαίο να παίζω εδώ, κόντρα στους κορυφαίους του κόσμου. Είναι στην καρδιά μου και πάντα τον θεωρώ έναν από τα πρότυπά μου», ανέφερε αρχικά ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας και συνέχισε:

«Νιώθω ευλογημένος για το ότι μπορώ να βρίσκομαι σε αυτό το επίπεδο. Ήθελα για χρόνια να βρεθώ εδώ, να βάλω το ελληνικό τένις στον χάρτη. Ξέρω ότι για τους Αυστραλούς δεν είναι κάτι, επειδή βγάζουν συνεχώς σπουδαίους παίκτες, αλλά για την Ελλάδα, μία μικρή χώρα, είναι πολύ σημαντικό. Ποτέ δεν περίμενα ότι θα έχω τόση υποστήριξη εδώ, θα δούμε τι θα γίνει στον τελικό», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια, ρωτήθηκε τι σκέφτηκε όταν ο Χατσάνοφ μείωσε σε 2-1. «Σκέφτηκα πόσο σκληρά δούλεψα για να φτάσω εδώ. Δεν κατάφερα να το… κλείσω στο τρίτο σετ. Ήταν μία από αυτές τις στιγμές στις οποίες πρέπει να συγκεντρωθείς περισσότερο, να έχεις τον ήχο των φιλάθλων στο πίσω μέρος του κεφαλιού σου», απάντησε.