Ραγδαία επιδείνωση θα παρουσιάσει τις επόμενες ώρες ο καιρός σε όλη τη χώρα, με το κύμα κακοκαιρίας να επηρεάζει ήδη τις περιοχές της Δυτικής Ελλάδας και τις Αρχές να ζητούν από τους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους.

Οι περιοχές της Κεφαλονιάς, της Ζακύνθου και της δυτικής Πελοποννήσου θα είναι οι περιοχές που θα δεχθούν ισχυρές βροχοπτώσεις, ωστόσο η κακοκαιρία θα επηρεάσει με καταιγίδες από την Πέμπτη και την Αττική.

Όπως ανέφερε ο Σάκης Αρναούτογλου, θα είναι οι πρώτες ημέρες «πραγματικού χειμώνα» για φέτος, με αρκετό νερό και χιόνια σε αρκετές περιοχές.

Που θα χιονίσει

Συγκεκριμένα πολλά χιόνια θα δουν τα ορεινά και ημιορεινά της Ηπείρου από τα 600 μέτρα, η δυτική Μακεδονία, τα ορεινά και ημιορεινά των Τρικάλων και της Καρδίτσας, η Ευρυτανία, αλλά και τα ορεινά της Αιτωλοακαρνανίας και της Φωκίδας.

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, σε πολλές από αυτές τις περιοχές θα καταγραφούν ακόμη και 40 με 50 πόντοι φρέσκου χιονιού.

Βροχές και χαλάζι στην Αττική

Τα φαινόμενα θα ξεκινήσουν και την Πέμπτη από τα δυτικά με πολλές βροχές, στα κεντρικά και βόρεια οι πεδινές περιοχές θα έχουν χιονόνερο, ενώ από τα 300 μέτρα οι βροχές και το χιονόνερο θα γίνονται χιόνια.

Παράλληλα, ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποίησε για ισχυρές καταιγίδες στην Αττική από τις πρώτες μεσημεριανές ώρες που θα έχουν διάρκεια μέχρι το βράδυ.

Όπως είπε, τα φαινόμενα θα εξασθενίσουν αργά τη νύχτα, ενώ κατά τη διάρκεια των έντονων φαινομένων οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι και θα είναι αρκετά ισχυροί, φτάνοντας ακόμη και τα 8 μποφόρ.

Δεν αποκλείεται μάλιστα να σημειωθούν και χαλαζοπτώσεις, με τη θερμοκρασία να μην ξεπερνάει το μεσημέρι τους 14 βαθμούς.

Όσο για τη Θεσσαλονίκη, ο καιρός θα είναι πιο κρύος με μέγιστη θερμοκρασία τους 5 βαθμούς και από το ξημέρωμα οι πεδινές και παραθαλάσσιες περιοχές θα έχουν βροχές ή χιονόνερο, με τα χιόνια να εντοπίζονται πάνω από τα 200 μέτρα.

Αργά το βράδυ της Πέμπτης, οι καταιγίδες θα μεταφερθούν προς τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, ενώ στην υπόλοιπη χώρα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Βελτίωση από Παρασκευή

Την Παρασκευή θα υπάρχουν ορισμένα περάσματα με βροχές, κυρίως στη νότια Ελλάδα, ενώ μπόρες χιονιού θα δουν τα ορεινά της Ηπείρου αλλά και τα βουνά της Πελοποννήσου.

Από το Σάββατο μέχρι και τη Δευτέρα ο καιρός θα έχει αρκετά ανοίγματα, με τα χιονοδρομικά της χώρας να γεμίζουν από φρέσκο χιόνι.