Εξελίξεις με τον Τόμας Γουόκαπ και τον Ολυμπιακό; Πιθανότατα. Σύμφωνα με τον Ιταλό δημοσιογράφο Ματέο Αντρεάνι οι Ερυθρόλευκοι άνοιξαν ήδη συζήτηση με τον Αμερικανό προκειμένου να ανανεώσουν το συμβόλαιο του ως το 2025. Απαραίτητη σημείωση; Ο Γουόκαπ έχει συμβόλαιο σε ισχύ ως και το καλοκαίρι του 2024.

Ο Τόμας Γουόκαπ, υπέγραψε εχθές(23 Ιανουαρίου), σχεδόν στην εκπνοή του παιχνιδιού με το Περιστέρι bwin, την 13η νίκη του Ολυμπιακού στην Basket League, με 86-87, στο κλειστό Ανδρέας Παπανδρέου.

Καθοριστικός και πολυδιάστατος φέτος

Η φετινή χρονιά,  είναι η κατάλληλη στιγμή του πλέι-μέικερ, από το Τέξας να ξεδιπλώσει όλες τις πτυχές του ταλέντου, που έχει και στις δυο πλευρές του παρκέ. Ο Αμερικανός αποτελεί κομβικό παίκτη για τους ερυθρόλευκους και αυτό μπορεί να αποτυπωθεί άριστα μέσα από τους αριθμούς του στην φετινή σεζόν.

Ο Γουόκαπ, έχει 7 πόντους, με 53,3% στο δίποντο, 32,7% στο τρίποντο, 95,8% στις βολές, 2,8 ριμπάουντ, 4.9 ασίστ  και 2.1 κλεψίματα μέσο όρο, σε σχεδόν 25 λεπτά συμμετοχής.

Είναι τετριμμένο, όμως είναι η αλήθεια, πως ο Τεξανός γκαρντ  κάνει πολλά περισσότερα πράγματα, από αυτά που μπορούν να αποτυπωθούν στην στατιστική, όπως το να μαρκάρει δύο και τρεις διαφορετικούς παίκτες, κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, να πιέζει την μπάλα, δυσκολεύοντας τον αντίπαλο, να την κατεβάσει με ασφάλεια και κυριολεκτικά σκάει τους αντιπάλους του, από το κυνήγι στο οποίο τους υποβάλλει.

Τι έκανε πέρυσι, στο ίδιο χρονικά σημείο της σεζόν

Κι όμως την ίδια χρονικά περίοδο της περυσινής σεζόν υπήρχαν «μαύρα» σύννεφα πάνω, από τον Γουόκαπ και δεν ήταν λίγοι εκείνοι που πίστευαν, πως οι Πειραιώτες δεν μπορούν να πορευθούν με βασικό άσσο έναν παίκτη που σουτάρει με 18,9% στο τρίποντο και μόλις 10/53 προσπάθειες, στην Ευρωλίγκα. Η συζήτηση έγινε μετά από την ήττα του Ολυμπιακού στην Μαδρίτη, με αντίπαλο τη Ρεάλ, τον Φεβρουάριο, ενώ ακολουθούσε και το Φ4 του κυπέλλου στην Κρήτη.

Το παιχνίδι που άλλαξε το τσιπάκι και την ψυχολογία του Αμερικανού, ήταν ο τελικός κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό, όπου ο Γουόκαπ, έβαλε κάποια μεγάλα σουτ, αλλά κυρίως περιόρισε σημαντικά τον Νεμάνια Νέντοβιτς, που ήταν ο πιο επικίνδυνος παίκτης του μεγάλου του αντιπάλου, παίρνοντας ώθηση και κάνοντας μεγάλες εμφανίσεις από εκεί και πέρα, με αποκορύφωμα, τα πλει-οφ, που πραγματοποίησε τα πιο μεστά του παιχνίδια.

Τα νούμερα τη σεζόν 2021-22