Την παραίτησή της από τη θέση της αναπληρώτρια εκπρόσωπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ, υπέβαλε της προηγούμενες ημέρες η Αναστασία Σιμητροπούλου.

Σύμφωνα με την ίδια η παραίτηση της έχει να κάνει με προσωπικούς λόγους.

Προσωπική επιλογή Ανδρουλάκη

Η Αναστασία Σιμητροπούλου βρισκόταν στην θέση αυτή, με απόφαση του Νίκου Ανδρουλάκη αμέσως μετά τις εσωκομματικές εκλογές.

Έχει διατελέσει αντιδήμαρχος και δημοτική σύμβουλος στον Άλιμο. Έχει σπουδάσει στη Νομική Σχολή της Αθήνας και από τον Σεπτέμβριο του 2007 είναι μάχιμη δικηγόρος με δικηγορικό Γραφείο στο Καλαμάκι.

Η φημολογία για εκείνη είχε ενταθεί το τελευταίο διάστημα, καθώς ενώ η παρουσία της στα ψηφοδέλτια του νότιου τομέα της Β’ Αθηνών ήταν δεδομένη, οι εμφανίσεις της είχαν περιοριστεί αρκετά. Όπως φαίνεται ως τώρα, το όνομά της δεν θα συμπεριλαμβάνεται στις λίστες με τα ονόματα των υποψηφίων που θα ανακηρυχθούν στην Κεντρική Επιτροπή, την ερχόμενη Κυριακή.

Είχε προηγηθεί η παραίτηση Περιβολάρη

Λίγες ημέρες πριν με επιστολή του, ο Παντελής Περιβολάρης ανακοίνωνε την απόσυρση της υποψηφιότητάς του στον Νομό Καστοριάς αλλά και την αποχώρησή του από το Γραφείο Τύπου του ΚΙΝΑΛ.

«Λίστες απολύσεων υπαλλήλων που δεν στήριξαν το Νίκο Ανδρουλάκη στις εσωκομματικές εκλογές, είναι πρακτικές που συμβαίνουν αλλού και όχι στο πιο δημοκρατικό κόμμα που γνώρισε ο τόπος, το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου. Ελπίζω η απόφασή μου αυτή να αποτελέσει ανάχωμα στα σχέδια που επεξεργάζονται ορισμένοι στη Χαριλάου Τρικούπη», σημείωνε με αιχμές στην επιστολή του ο Παντελής Περιβολάρης.

Επίσης είχε αναφέρει ότι: «Θα είμαι παρών στο δημόσιο λόγο για να μην γίνει το ΠΑΣΟΚ παρακολούθημα και δεκανίκι άλλων κομμάτων και ειδικά του Σύριζα, όπως ‘μαγειρεύουν’ οι μαθητευόμενοι μάγοι που έχουν αναλάβει τις τύχες του Κινήματος».