Στην υπόθεση των 38 προσφύγων στον Έβρο και το φερόμενο νεκρό παιδί, αναφέρθηκε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, που έκανε λόγο για ενορχηστρωμένο περιστατικό πίσω από το οποίο μπορεί να κρύβονται Έλληνες και όχι Τούρκοι Ο κ. Μηταράκης παράλληλα κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να παραδεχτεί πως έκανε λάθος, ενώ επιτέθηκε σε ευρωβουλευτές της Αριστεράς, πού όπως είπε έχουν στόχο να κάνουν την κυβέρνηση να ανοίξει τα σύνορα.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, ο οποίος είπε ότι «κάποιοι υιοθέτησαν άκριτα το κατασκευασμένο δημοσίευμα εναντίον της Ελλάδας για το νεκρό κορίτσι στον Έβρο», ενώ κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να ζητήσει συγνώμη.

Μετανάστες: Όταν η αλληλεγγύη κάθεται στο εδώλιο – Δικάζονται γιατί έσωσαν ανθρώπους από πνιγμό

Μιλώντας στο OPEN, ο κύριος Μηταράκης, σημείωσε πως δεν θα επαναληφθεί ξανά σκηνικό παρόμοιο με εκείνο του Μάρτιου του 2020 στον Έβρο, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «Η Ελλάδα δεν είναι πύλη εισόδου στην Ευρώπη».

Έλληνας πίσω από το περιστατικό

Για το ρεπορτάζ της Καθημερινής που επικαλείται αυτόπτη μάρτυρα που μίλησε για την υπόθεση των 38 του Έβρου ο κ. Μηταράκης είπε: «Είναι μια σημαντική υπόθεση που δείχνει πως κάποιοι προσπαθούν οργανωμένα να επιτεθούν στην Ελλάδα. Από την πρώτη στιγμή ήταν εμφανές πως η οικογένεια που είχε φτάσει είχε 4 παιδιά και όχι 5. Το πρώτο που προκύπτει είναι πως δεν υπάρχει πέμπτο παιδί. Ακόμα περιμένουμε από τον κύριο Τσίπρα να παραδεχτεί πως έπεσε θύμα πλεκτάνης. Είναι καλό κύριε Τσίπρα να παραδεχόμαστε πως κάναμε λάθος.

Ποιος ήταν ο διακινητής που ενορχήστρωσε όλο αυτό; Είναι πιθανό ο διακινητής να είναι Έλληνας και να εμπλέκονται Έλληνες στην υπόθεση. Είναι ένα θέμα ανοικτό. Επίσης προκύπτει πως ένας από τους 38, δεν υπάρχει στα έγγραφα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. Φαίνεται δηλαδή, να μην υπάρχει στην κατάθεση των 2 ΜΚΟ, εκ των οποίων στην μια είναι επικεφαλής πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που σημαίνει πως πήγε στον Έβρο (ο μετανάστης) για να παίξει τον ρόλο ενορχηστρωτή.

Δεν μιλάμε για προσπάθεια εξαπάτησης αλλά για προσπάθεια έντασης στον Έβρο

Δεν μιλάμε για μια προσπάθεια εξαπάτησης αλλά μια προσπάθεια για ένταση στον Έβρο. Αν είχαμε μπει υπό την πίεση των ξένων μέσων και της αντιπολίτευσης, σε τουρκικό έδαφος για να ψάξουμε τους 38, δυνητικά θα είχε συμβεί θερμό επεισόδιο και κάποιος να το εκμεταλλευτεί πολιτικά. Είναι εμφανές πως υπάρχει συνεργασία ανάμεσα σε Έλληνες και Τούρκους διακινητών. Χρειάστηκαν 14 ημέρες για να αποκαλυφτεί αυτή η σκευωρία στη Βουλή. Είναι ένα περιστατικό που αντιμετωπίστηκε με επιτυχία αλλά δείχνει πως κάποιοι πιέζουν την κυβέρνηση να ανοίξει τα σύνορα. Εμείς έχουμε καταστρέψει κυκλώματα λαθροδιακινητών και βλέπουμε συστηματικά ευρωβουλευτές της Αριστεράς, οι οποίοι το έχουν πάρει προσωπικό στόχο να ανοίξει η Ελλάδα τα σύνορα».

300.000 αποτροπές στα σύνορα το 2022

«Είμαστε πάντα σε επιφυλακή. Περιστατικό μπορεί να προκύψει ωστόσο το ερωτηματικό είναι αν μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε. Ο σχεδιασμός, μετά από όσα έγιναν τον Μάρτιο του 2020, υπάρχει. Στόχος είναι να πέσουν οι τόνοι με την Τουρκία, ωστόσο εμείς ούτε θα επιτρέψουμε τώρα, ούτε την επόμενη 4ετία να υπάρξουν αυξημένες ροές. Η χώρα μας δεν είναι πύλη εισόδου πλέον για την Ευρώπη. Ελέγχουμε το μεταναστευτικό. Οι αφίξεις φτάνουν τις 16.000. Ελάχιστοι περνούν τα σύνορά μας. Το 2022 υπήρξαν 300.000 αποτροπές σε θάλασσα και στεριά. Περισσότεροι έφυγαν από τη χώρα, από όσους μπήκαν».

«Δεν θα δούμε ξανά Μάρτιο του 2020. Υπάρχει πίεση αλλά η δυνατότητά μας να προστατεύουμε τα σύνορά μας είναι ενισχυμένη και ελάχιστοι μπορούν να περάσουν. Βλέπουμε μια μονταζιέρα, που έχει ιδεολογικό και οικονομικό στόχο, όπως την περίοδο Τσίπρα».

Υποκλοπές

«Ο Καλογρίτσας λέει πως έδινα λεφτά με σακούλες στην τότε κυβέρνηση. Έχω ακούσει όλα τα δακρύβρεχτα από τον ΣΥΡΙΖΑ για τις ΜΚΟ και βλέπουμε άλλα. Η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, καλεί όποιον κρίνει. Με τη συνταγματική αναθεώρηση που έκανε η Νέα Δημοκρατία, μπορεί να συγκαλεί επιτροπές.

Όταν υπάρχει μια ανοιχτή έρευνα για κάποιο λόγο, το να ενημερώσεις έναν εμπλεκόμενο άμεσα, τότε αυτόματα τινάζεις την έρευνα στον αέρα. Η ΑΔΔΑΕ, ορίζεται για να προστατεύει το απόρρητο των επικοινωνιών. Η άρση απορρήτου αφορά τις δικαστικές Αρχές και τους οργανισμούς Εθνικής Ασφάλειας Η ΑΔΔΑΕ, δεν είναι οργανισμός Εθνικής Ασφάλειας».