Για την κατάσταση που διαμορφώνεται σχετικά με τα κρούσματα κοροναϊού και της γρίπης, καθώς και τα οφέλη του εμβολιασμού, μίλησε ο Γκίκας Μαγιορκίνης.

Ο επίκουρος καθηγητής επιδημιολογίας τόνισε πως «τα επιδημιολογικά στοιχεία δείχνουν ότι μάλλον έχουμε περάσει κατά πάσα πιθανότητα την κορύφωση και είμαστε σε μία πτωτική τάση. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε μία επιπέδωση, σε ένα υψηλό επίπεδο σε σχέση με τον Σεπτέμβριο. Στην γρίπη λογικά δεν θα δούμε επιπέδωση και θα ξεκινήσει κάποια στιγμή η κάθοδος, αν έχει ήδη ξεκινήσει».

Σε ύφεση τα κρούσματα κοροναϊού – Τα οφέλη του εμβολιασμού

Σε ό,τι αφορά την πανδημία του κοροναϊού βρισκόμαστε σε μια ύφεση των κρουσμάτων. Στη γρίπη δεν θα δούμε επιπέδωση, θα ξεκινήσει η κάθοδος, αν έχει ήδη ξεκινήσει μέχρι τέλος Φεβρουαρίου θα έχει ολοκληρωθεί. Δηλαδή πιο νωρίς από ότι το περιμέναμε.

Ο κύριος Μαγιορκίνης μίλησε (ΕΡΤ) και για τα οφέλη του εμβολιασμού, λέγοντας ότι τα εμβόλια και της γρίπης και του κοροναϊού είναι δοκιμασμένα και δεν έχουμε δει παρενέργειες, συνεπώς οι πολίτες καλό είναι να εμβολιαστούν.

Σε ό,τι αφορά τις μεταλλάξεις εμφανίστηκε καθησυχαστικός τονίζοντας ότι δεν είδαμε κάτι με την μετάλλαξη Κένταυρος. Δεν έχουμε αρκετά στοιχεία για την «Κράκεν», όμως στις χώρες που επικράτησε το σύστημα υγείας δεν έδειξε να πιέζεται. Κλείνοντας ο καθηγητής Μαγιορκίνης εκτίμησε πως όσα συμβαίνουν στην Κίνα δεν θα μας επηρεάσουν εδώ.

Δείτε τι είπε ο Γκίκας Μαγιορκίνης για τον εμβολιασμό: