Συνέχεια στην αντιπαράθεση για το αίτημα του προέδρου της ΑΔΑΕ να ενημερώσει την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, δίνεται με αφορμή τις «δέουσες διευκρινίσεις» του κ. Ράμμου σε νέα επιστολή του προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Θ. Μπούρα.

Έχει εγκριθεί από ολομέλεια ΑΔΑΕ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτησή του στα social media χαρακτήρισε ανούσια την προσπάθεια της ΝΔ να μπλοκάρει την ενημέρωση της βουλής για τις υποκλοπές, σημειώνοντας ότι είτε καλέσουν είτε όχι τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ Χρήστο Ράμμο «το παρακράτος θα αποκαλυφθεί».

Συγκεκριμένα ο κ. Τσίπρας γράφει σε ανάρτησή του στο twitter: «Στη νέα επιστολή του ο κ. Ράμμος ξεκαθαρίζει: i) Υποχρεούται να ενημερώσει Βουλή – αρχηγούς, ακόμη και με τον νόμο της ΝΔ. ii) Οι εκθέσεις των ελέγχων έχουν ήδη εγκριθεί από ολομέλεια ΑΔΑΕ. Άρα ανούσια η προσπάθεια της ΝΔ. Είτε τον καλέσουν είτε όχι, το παρακράτος θα αποκαλυφθεί».

Δεν χρειάζονται μεσολαβητές

Την παρέμβαση Τσίπρα σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου λέγοντας ότι «οι Ανεξάρτητες Αρχές, για να είναι ανεξάρτητες, δεν χρειάζονται διαμεσολαβητές ούτε ερμηνευτές των απόψεών τους, πόσο μάλλον όταν αυτοί είναι αρχηγοί κοινοβουλευτικών κομμάτων».

«Οι Ανεξάρτητες Αρχές, για να είναι ανεξάρτητες, δεν χρειάζονται διαμεσολαβητές ούτε ερμηνευτές των απόψεών τους, πόσο μάλλον όταν αυτοί είναι αρχηγοί κοινοβουλευτικών κομμάτων. Η Δημοκρατία είναι πολίτευμα κανόνων και αρχών, που οφείλουμε όλοι να σεβόμαστε και να τηρούμε απροϋπόθετα και απαρέγκλιτα. Πάντως, η εμπειρία θα έπρεπε να είχε διδάξει τον κ. Τσίπρα ότι κάθε φορά που η Δικαιοσύνη φέρνει στο φως την αλήθεια, βαρύ σκοτάδι πλακώνει τον ΣΥΡΙΖΑ» απάντησε ο κ. Οικονόμου.

Αντισυνταγματικό μπλόκο

Νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ είχε κάνει λόγο για αντισυνταγματικό μπλόκο στον επικεφαλής της ΑΔΑΕ. Αναλυτικότερα σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε:

«Μία μέρα μετά το αντισυνταγματικό μπλόκο της ΝΔ στον επικεφαλής της ΑΔΑΕ κ. Ράμμο για να μην ενημερώσει για τα ευρήματα των ερευνών του γύρω από τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ σε πολιτικά πρόσωπα, αξιωματικούς και δημοσιογράφους, μια νέα αποκάλυψη έρχεται να επιβεβαιώσει το σκοτεινό και βαθιά αντιδημοκρατικό πρόσωπο της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

»Όπως αποκαλύπτεται σήμερα από το insidestory.gr η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα έχει επισήμως επιβεβαιώσει πως ταυτοποίησε τουλάχιστον 20 πρόσωπα που «μολύνθηκαν» με το κακόβουλο λογισμικό Predator και παρακολουθούνταν από το παρακρατικό κέντρο του Μεγάρου Μαξίμου.

»Το πουλόβερ της εκτροπής του κ. Μητσοτάκη ξηλώνεται κάθε μέρα. Όσες χυδαίες απόπειρες συγκάλυψης και αν επιχειρήσει, όσο και αν κάνει κουρέλι ακόμα και το ίδιο το Σύνταγμα, δεν πρόκειται να διασωθεί. Θέλει δε θέλει ο κ. Μητσοτάκης, δεν θα καταφέρει να φιμώσει την ΑΔΑΕ. Η αλήθεια του καθεστώτος του θα αποκαλυφθεί».