Ο 13χρονος Lucas για μήνες δεχόταν bullying από συμμαθητές επειδή ήταν ομοφυλόφιλος. Δεν άντεξε. Έβαλε τέλος στη ζωή του το περασμένο Σαββατοκύριακο, σοκάροντας τη Γαλλία.

Η είδηση της αυτοκτονίας του 13χρονου Lucas έχει προκαλέσει θλίψη και σοκ στη Γαλλία. Ήταν το περασμένο Σαββατοκύριακο που έβαλε τέλος στη ζωή του στην περιοχή Vosges, στην ανατολική Γαλλία.

Ο εισαγγελέας Frederic Nahon είπε ότι οι φίλοι του αποκάλυψαν στους ερευνητές πως είχε πέσει θύμα bullying. «Του έκαναν bullying για μήνες στο σχολείο λόγω της ομοφυλοφιλίας του».

Η οικογένεια του 13χρονου Lucas δεν έχει κάνει αγωγή. Η δικηγόρος που εκπροσωπεί την οικογένεια, Catherine Faivre, δήλωσε στο AFP πως προτού εξετάσει το ενδεχόμενο καταγγελίας, η οικογένεια θέλει να προχωρήσει στην ταφή του γιου τους.

Η κηδεία του 13χρονου Lucas θα πραγματοποιηθεί στην πόλη Epinal το Σάββατο. Η φιλανθρωπική οργάνωση κατά των διακρίσεων Stop Homophobie δήλωσε ότι οι γονείς του ζήτησαν από όσους πενθούν για τον χαμό του να φέρουν σήματα LGBTQ σε ένδειξη αλληλεγγύης.

Η αντίδραση των πολιτικών στην αυτοκτονία του Lucas

Έγινε όμως αναφορά για την κατάσταση που επικρατούσε στο σχολείο Louis Armand στο υπουργείο Παιδείας, όπως ανέφερε ο εισαγγελέας.

«Σκέφτομαι όλους τους μαθητές όπως ο Lucas που έχουν πέσει θύμα εκφοβισμού. Η απελπισία τους είναι η βάση της αποφασιστικότητάς μου να αποτρέψω όλες τις μορφές εκφοβισμού. Κανένα παιδί δεν πρέπει να θεωρεί την αυτοκτονία ως λύση» έγραψε στο Twitter ο υπουργός Παιδείας της Γαλλίας Pap Ndiaye.

«Η ομοφοβία σκοτώνει. Θλίψη και υποστήριξη στην οικογένεια του Lucas», έγραψε στο Twitter ο Γάλλος υπουργός Μεταφορών Clement Beaune, ο οποίος έκανε coming out ως γκέι το 2020, ενώ ήταν υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.

«Ο Lucas αυτοκτόνησε. Ήταν 13 ετών. Αυτό δεν είναι ανεκτό. Οι σκέψεις μου είναι με την οικογένειά του. Πρέπει να χυθεί άπλετο φως σε αυτή την τραγωδία και τις ομοφοβικές περιστάσεις γύρω από αυτήν», τόνισε η υπουργός Ισότητας των Φύλων, Isabelle Rome.