Να κηρυχθεί ένοχος για τα κακουργήματα της απόπειρας βιασμού σε βάρος δύο γυναικών συναδέλφων του και αθώος για την πράξη του τετελεσμένου βιασμού, εισηγήθηκε για τον Πέτρο Φιλιππίδη η εισαγγελέας της έδρας του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας Στέλλα Στόγια, η οποία φώτισε με τρόπο αναλυτικό και περιγραφικό όλες τις πτυχές της υπόθεσης, με βάση τη δική της κρίση.

Η εισαγγελική λειτουργός παραδέχθηκε ότι τα εγκλήματα σεξουαλικής κακοποίησης, όπως αυτά που αποτελούν τη βάση του κατηγορητηρίου, αποτελούν τα πλέον δυσαπόδεικτα εγκλήματα.

Δίκη Φιλιππίδη: Επεισοδιακή συνεδρίαση σε κλίμα έντασης - Τι επικαλείται ο κατηγορούμενος

Δεν προσπέρασε όμως, ουδόλως το εμμάρτυρο υλικό, δηλαδή τις γυναίκες που με θάρρος, έστω και μετά από χρόνια να καταγγείλουν όσα έζησαν  εκθέτοντας πρώτα από όλα τον ίδιο τους τον εαυτό. Και αμέσως μετά τράβηξε μία διαχωριστικά γραμμή ξεκαθαρίζοντας πως κανένας δεν μπορεί να πει στο θύμα ποιος είναι ο κατάλληλος χρόνος για να κάνει την καταγγελία για όσα έχει υποστεί.

Ο αυτοκράτορας Φιλιππίδης

Λίγο πριν από το τέλος της αγόρευσής της, η εισαγγελέας της έδρας σκιαγραφώντας το πορτρέτο του κατηγορούμενου τoν χαρακτήρισε ως ένα κακομαθημένο παιδί που δεν άκουγε το όχι και την άρνηση. «Όταν κάποιος του έλεγε όχι γινόταν κακομαθημένο παιδί. Είχε το σύνδρομο εξουσιαστή, ήταν ο απόλυτος άρχων του θεάτρου, ο αυτοκράτορας Φιλιππίδης, όπως τον χαρακτήρισε ο Σπύρος Μπιμπίλας».

Νόμιζε ότι μπορεί να είχε όποια ήθελε

«Νόμιζε ότι μπορεί να είχε όποια ήθελε. Δεν μπορούσε να ακούσει το «όχι», δεν το εκλάμβανε καν. Ο κατηγορούμενος ακόμα και το «όχι» το μετέφερε στο μυαλό του ως συγκαλυμμένο «ναι».

Η ζωή για τον κατηγορούμενο ήταν φωτογραφίες, ναρκισσισμός και παντοδυναμία», τόνισε η εισαγγελέας.

Και λίγο πριν το δικαστήριο διακόψει για την επόμενη συνεδρίαση που θα συνεχιστεί στις 19 Ιανουαρίου 2023 με αγορεύσεις των συνηγόρων προς υποστήριξη της κατηγορίας είπε απευθυνόμενη κυρίως προς τους ενόρκους: « Με την απόφαση σας δεν θα κάνετε κοινωνική πολιτική, με την απόφαση σας δεν θα μείνετε την ηθική τον χαρακτήρα και την εν γένει συμπεριφορά του κατηγορούμενου, θα κρίνετε μόνο αν τέλεσε τις συγκεκριμένες αξιόποινες πράξεις» καλώντας τους να τον κρίνουν «απερίσπαστοι και κωφοί σε άλλες παραμέτρους «με γνώμονα τη μία και μοναδική αλήθεια, όπως αυτή αποτυπωθεί τελικά με την ανακοίνωση της ετυμηγορίας τους.

Ο κατηγορούμενος άκουσε με ψυχραιμία το εισαγγελικό «κατηγορώ» ενώ το παρών στη δικαστική αίθουσα, και σήμερα, έδωσαν εκτός από τις καταγγέλλουσες και πολλοί ηθοποιοί που βρίσκονται από την πρώτη στιγμή στο πλευρό τους.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από