Με την αγόρευση της εισαγγελέως της έδρας του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας συνεχίζεται η δίκη με κατηγορούμενο τον ηθοποιό Πέτρο Φιλιππίδη.

Η κ. Στέλλα Στόγια έλαβε τον λόγο αφού το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημα του συνηγόρου των δύο εκ των τριών φερόμενων θυμάτων για διακοπή της διαδικασίας ώστε να υποβάλει μήνυση κατά του κατηγορούμενου.

Δίκη Φιλιππίδη: Επεισοδιακή συνεδρίαση σε κλίμα έντασης – Τι επικαλείται ο κατηγορούμενος

Εκνευρισμένη η πρόεδρος

Πριν ξεκινήσει η αγόρευση της κ. Στόγια, η πρόεδρος φανερά εκνευρισμένη απευθύνθηκε στις δύο πλευρές που νωρίτερα είχαν ανεβάσει τους τόνους.

Μεταξύ άλλων τους είπε: «Θεωρώ ότι πρέπει να βοηθήσετε όλοι οι παράγοντες. Δεν θα επιτρέψω άλλη φορά χειροκροτήματα. Εδώ δεν είναι θεατρική παράσταση. Εδώ έχω δει πρωτόγνωρα πράγματα, που δεν τα έχω ξαναδεί στα 16 χρόνια που υπηρετώ σε αυτόν τον χώρο. Θέλετε να εκτονώσετε το θυμικό σας; Δεν θα το κάνετε παρουσία μου».

Μετά από όσα προηγήθηκαν η εισαγγελέας ξεκίνησε την αγόρευσή της, στο τέλος της οποίας θα εισηγηθεί για την ενοχή ή μη του κατηγορούμενου για το σύνολο των αξιόποινων πράξεων που τον έχουν οδηγήσει στο εδώλιο.

Φωνές, κατηγορίες και μηνύσεις

Νωρίτερα, ο κατηγορούμενος λίγο πριν ξεκινήσει η αγόρευση της εισαγγελέως απευθύνθηκε στο δικαστήριο και είπε θέλοντας να υποστηρίξει τον ισχυρισμό του περί οργανωμένου σχεδίου ότι «ήρθαν στα χέρια μου έγγραφα από τα αποδεικνύεται ότι ο δικηγόρος Αλέξανδρος Μίντζιας συνήγορος της πρώτης και της τρίτης καταγγέλλουσας έχει συστήσει εταιρία μαζί με τον αδελφό της Άννας Μαρίας Παπαχαραλάμπους. Πρόκειται για εταιρία διαχείρισης καλλιτεχνών. Εκπροσωπεί τις κύριες Δροσάκη, Παπαχαραλάμπους, Αναστασοπούλου, αλλά και την κόρη της Εβελίνας Παπούλια, Αφροδίτη Λιάντου, η οποία έκλεισε μόλις χθες χορηγικό πακέτο».

Όπως συμπλήρωσε η συνήγορός του, Κική Πακιρτζίδου, έδρα της εταιρίας είναι το γραφείο του κ. Μίντζια. «Σκοπός της εταιρίας είναι η προβολή και η προώθηση των καλλιτεχνών», τόνισε και διάβασε αναλυτικά όσα αναφέρονται στο σάιτ της εταιρείας.

«Είναι οργανωμένο, υποκινούμενο, το κίνητρο είναι το χρήμα. Είναι οικονομικό το θέμα», επανέλαβε ο Πέτρος Φιλιππίδης εμμένοντας στο υπερασπιστικό του ισχυρισμό.

Τότε, η Πρόεδρος του δικαστηρίου τον ρώτησε: «Τα έγγραφα αφορούν το συνήγορο κ. Μίντζια. Θεωρείτε ότι πίσω από το οργανωμένο σχέδιο είναι ο συγκεκριμένος άνθρωπος;», με τον Πέτρο Φιλιππίδη να απαντά: «Δεν έχω να προσθέσω κάτι περαιτέρω».

Ο Αλέξανδρος Μίντζιος αντέδρασε άμεσα λέγοντας πως θα καταθέσει μήνυση κατά του Πέτρου Φιλιππίδη για συκοφαντική δυσφήμησή.

«Κάθομαι και ακούω τους 8 τελευταίους μήνες να εφευρίσκει κίνητρα στον αέρα. Ο κατηγορούμενος δεν έχει το θάρρος να πει το όνομα μου. Αυτός είναι ο κατηγορούμενος, αυτός ήταν πάντα. Είμαι μαχόμενος δικηγόρος επί 23 χρόνια. Η οικογένεια μου είναι νομική οικογένεια. Όλοι έχουν να λένε για το ήθος και την αξιοπρέπεια μου. Με λυπεί το γεγονός ότι το δικαστήριο επιτρέπει αυτές τις τοποθετήσεις. Έρχεται ένας κατηγορούμενος δειλός. Καταθέτω μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση στον Πέτρο Φιλιππίδη», τόνισε ο κ. Μίντζιος.

Η τοποθέτηση του συνηγόρου προς υποστήριξη της κατηγορίας έγινε δεκτή με χειροκροτήματα από ηθοποιούς, που από νωρίς το πρωί βρίσκονται στη δικαστική αίθουσα για να ακούσουν την πρόταση της εισαγγελέως.