Ο Άρης έκανε το αυτονόητο στη χθεσινή (11/1) αναμέτρηση στο Κλεάνθης Βικελίδης. Έχοντας «προίκα» τη νίκη στο πρώτο παιχνίδι της σειράς, οι κιτρινόμαυροι έπαιξαν όσο χρειάστηκε, προκειμένου να πάρουν μια άνετη πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου.

Η ομάδα του Άλαν Πάρντιου επικράτησε με 1-0, θα μπορούσε, κάλλιστα να πετύχει δυο γκολ ακόμα, τουλάχιστον, στα δυο δοκάρια που είχε, όμως, το σημαντικό είναι ότι εξασφάλισε θέση στα προημιτελικά της διοργάνωσης, χωρίς το παραμικρό άγχος.

Ο Άγγλος τεχνικός έκανε μετρημένο ροτέισον στο συγκεκριμένο παιχνίδι, ξεκινώντας με τρεις αλλαγές σε σχέση με τον προηγούμενο αγώνα πρωταθλήματος με τον Αστέρα Τρίπολης. Ο προπονητής των κιτρινόμαυρων άφησε εκτός αποστολής τους Νταρίντα και Πάλμα, αποφάσεις για τις οποίες, φυσικά, υπάρχει εξήγηση.

Ο Τσέχος μέσος μπήκε κατευθείαν στα «βαθιά», αγωνιζόμενος για δυο σερί ματς στο βασικό σχήμα και ο προπονητής του ήθελε να του δώσει κάποιες «ανάσες», πριν από το δύσκολο πρόγραμμα που ακολουθεί, αρχής γενομένης με τα τρία παιχνίδια κόντρα στον Ολυμπιακό (το κυριακάτικο για το πρωτάθλημα και τους δυο προημιτελικούς Κυπέλλου).

Ακόμα, ο Πάλμα δεν είναι ακόμα 100% έτοιμος και ο Πάρντιου δεν ήθελε σε καμία περίπτωση να ρισκάρει τη συμμετοχή του, υπό το φόβο πιθανής υποτροπής του τραυματισμού του και ενώ ακολουθούν κρίσιμα παιχνίδια.

Στα αξιοσημείωτα του χθεσινού αγώνα και τα πρώτα λεπτά που πήρε ο Καμαρά, μετά την επιστροφή του στο Κλεάνθης Βικελίδης. Στον Άρη ξέρουν τι ακριβώς μπορεί να προσφέρει ο Μαυριτανός επιθετικός, που αναμένεται γρήγορα να βρει τα «πατήματα» του.

Ο Άρης πήρε αυτό που ήθελε από το παιχνίδι, ο Πάρντιου «τσέκαρε» την αγωνιστική ετοιμότητα κάποιων παικτών και από αύριο ο Άρης θα μπει σε ρυθμούς Ολυμπιακού. Το σίγουρο είναι ότι οι κιτρινόμαυροι θα πρέπει να βελτιωθούν σημαντικά σε κάποιους τομείς, προκειμένου να πάρουν τη νίκη στο πρωτάθλημα και την πρόκριση στο Κύπελλο.

Η αποτελεσματικότητα, για παράδειγμα, είναι ένας από τους βασικούς. Απέναντι στον Ολυμπιακό ο Άρης δεν θα έχει τόσες πολλές ευκαιρίες, ούτε θα κάνει τόσες τελικές, όπως κόντρα στον Λεβαδειακό. Θα πρέπει, λοιπόν, να γίνει πιο αποτελεσματικός και να τις εκμεταλλευτεί προκειμένου να σκοράρει.

Με ενδιαφέρον αναμένονται οι δοκιμές του Πάρντιου, σε ότι αφορά την ενδεκάδα του κυριακάτικου αγώνα. Με την επιστροφή, πάντως, του Νταρίντα να είναι δεδομένη, ενώ ερωτηματικό αποτελεί η επιλογή στην κορυφή της επίθεσης.

ΥΓ. Ο Άρης δεν θα κινηθεί για κεντρικό αμυντικό και θα περιμένει τον Ενκουλού, που θα επιστρέψει στην αγωνιστική δράση τον επόμενο μήνα.