Η ποσότητα κεταμίνης που βρέθηκε στον οργανισμό της άτυχης Τζωρτζίνας φαίνεται πως θα κρίνει ενοχή ή όχι την Ρούλα Πισπιρίγκου για τη δολοφονία του 9χρονου κοριτσιού.

Η υπεράσπιση της 33χρονης υποστηρίζει ότι δεν χορήγησε εκείνη τη συγκεκριμένη ουσία και πως η κεταμίνη δεν είναι αυτή που προκάλεσε το θάνατο της 9χρονης.

Ο συνήγορος της κυρίας Πισπιρίγκου, Αλέξης Κούγιας επανέλαβε πως η κεταμίνη δόθηκε ενδονοσοκομειακά και μάλιστα από τους γιατρούς, κάτι που εκείνοι εξακολουθούν να αρνούνται.

«Σαν να έσπασαν 15 φιαλίδια»

Την ποσότητα της κεταμίνης που βρέθηκε στον οργανισμό της Τζωρτζίνας, από τις τοξικολογικές που έγιναν μετά το θάνατό της, σχολίασε ο ιατροδικαστής Παντελής Αλεξάνδρου.

Όπως είπε μιλώντας στο MEGA, «τα 6,5 μικρογραμμάρια ανά λίτρο αίματος της Τζωτρζίνας είναι ένα νούμερο για το οποίο δεν χρειάζεται να αναμοχλεύσεις οποιαδήποτε δικογραφία ή να μελετήσεις κάποιον ιατρικό φάκελο είναι ένα νούμερο το οποίο σύμφωνα με την εγχώρια και διεθνή βιβλιογραφία και σύμφωνα με τα περιστατικά που έχουν καταγραφεί σε μεταθανάτια συγκέντρωση στο αίμα για την κεταμίνη είναι μόνο θανατηφόρα».

«Η συγκεκριμένη ποσότητα κεταμίνης ανιχνεύτηκε μεταθανάτια μετά από κάποιο χρονικό διάστημα μεταβολισμού στο αίμα της Τζωρτζίνας, άρα μιλάμε για μια συγκέντρωση που προγενέστερα ήταν μεγαλύτερη και αντιστοιχεί μέχρι και σε 15 φιαλίδια, τα οποία χρησιμοποιούνται στην ανάνηψη» εξήγησε ο ιατροδικαστής.

«Είναι δηλαδή σαν να έχουν σπάσει 15 φιαλίδια και μάλιστα σε ένα κοριτσάκι που ζυγίζει 30 κιλά, δεν χρησιμοποιείται όλη η ποσότητα αλλά χρησιμοποιείται η μισή και αραιώνεται με φυσικό όρο» πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι δεν θα μπορούσε να έχει χορηγηθεί τέτοια ποσότητα από τους γιατρούς της ΜΕΘ.

Παράλληλα, ο κ. Αλεξάνδρου αναφέρθηκε και στη διαμάχη μεταξύ ιατροδικαστών για την υπόθεση.

«Ιατροδικαστής με αμοιβή ή χωρίς αμοιβή πρέπει να αποσκοπεί πάντα με τεκμηρίωση επιστημονική στην απονομή της δικαιοσύνης, συμβάλλοντας στην όποια διαδικασία. Άρα είτε είσαι ιδιώτης, είτε δημόσιος κλητήρας, υπηρετείς το ιατρικό λειτούργημα. Συγκεκριμένα, την ιατροδικαστική» υποστήριξε.

Ξεκάθαρος για την ποσότητα του φαρμάκου

Ο ιατροδικαστής ήταν κατηγορηματικός πως μια τέτοια ποσότητα κεταμίνης θα ήταν θανατηφόρα για ένα παιδί βάρους μόλις 30 κιλών.

«Το φάσμα των συγκεντρώσεων του φαρμάκου μπορεί να μην ήταν θανατηφόρο. Για παράδειγμα, πολύ μικρότερη ποσότητα σε ένα παιδί, ακόμα και να ήταν θεραπευτική, θα μπορούσε να την απορροφήσει ένας οργανισμός. Εδώ όμως, κατά την προσωπική μου άποψη και εμπειρία, ένα κοριτσάκι στα κιλά και την ηλικία της Τζωρτζίνας, δε μιλάμε σε καμία περίπτωση για θεραπευτική δόση» συμπλήρωσε ο κ. Αλεξάνδρου.