Τις επόμενες ώρες αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία της δωρεάς οργάνων του 6χρονου Θωμά από τα Γρεβενά.

Ομάδα γιατρών από την Ιταλία και την Ελλάδα θα βρεθούν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο προκειμένου να παραλάβουν τα όργανα.

Διαβάστε επίσης: Βασίλης Τόπαλος: Τα τρία προς διερεύνηση ερωτήματα για τον θάνατο του 16χρονου πρωταθλητή πυγμαχίας

Παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, η μεταμόσχευση της καρδιάς του 6χρονου Θωμά σε νεαρό λήπτη στο «Ωνάσειο».

Έδωσε την μάχη του αλλά δεν τα κατάφερε

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ήπαρ, η καρδιά και ίσως οι πνεύμονες θα δοθούν σε λήπτες στην Ιταλία (από Μπέργκαμο και Τορίνο), με ομάδα γιατρών να φτάνει το βράδυ του Σαββάτου στη χώρα μας, ενώ οι κερατοειδής και τα νεφρά σε λήπτες στην Ελλάδα.

Χωρίς δεύτερη σκέψη οι γονείς του συναίνεσαν και είπαν ότι επιθυμούν να σωθούν άλλα παιδάκια μέσα από τον θάνατο του δικού τους παιδιού.

Ο μικρός Θωμάς έπαθε ανακοπή ενώ βρισκόταν στο σπίτι του και άμεσα το ΕΚΑΒ στα Γρεβενά ανέλαβε το περιστατικό. Έγινε διασωλήνωση και αναζητήθηκε κρεβάτι στη Θεσσαλονίκη, όμως δεν υπήρχε ελεύθερο και έτσι αποφασίστηκε η διακομιδή του στο νοσοκομείο του Ρίου.

Οι γιατροί στη ΜΕΘ Παίδων προχώρησαν σε μια διαδικασία «ψύξης» του εγκεφάλου, ώστε να τον προφυλάξουν από πιθανές βλάβες λόγω της καταστολής ξεκινώντας θεραπευτική αγωγή.

Έδωσε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε.

Αυτό που μένει είναι τα αποτελέσματα από τον γονιδιακό έλεγχο στον οποίο προχώρησαν οι γιατροί προκειμένου να διαπιστωθεί η αιτία της ανακοπής του 6χρονου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από