Συνεχίζεται το λαϊκό προσκύνημα της σορού του Πελέ στο γήπεδο της Σάντος, με χιλιάδες κόσμου να αποτίουν φόρο τιμής στον θρυλικό ποδοσφαιριστή, λίγες ώρες πριν την κηδεία του.

Μεταξύ αυτών και προσωπικότητες όπως ο νέος πρόεδρος της Βραζιλίας, Λούλα ντα Σίλβα, αλλά και ο επικεφαλής της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο.

Πάντως, δεν έλειψαν και οι εικόνες που προκάλεσαν αρκετά σχόλια, όπως αυτή της χαμογελαστής κόρης του ποδοσφαιριστή, αλλά και της σέλφι που έβγαλε περιχαρής ο Τζιάνι Ινφαντίνο.

Σε πολυκατοικία η τελευταία κατοικία του Πελέ – Με θέα το γήπεδο της Σάντος

Η χαμογελαστή κόρη

Ερωτηματικά προκάλεσε η κίνηση από τις κόρες του Πελέ να βγάζουν χαμογελαστές φωτογραφίες πάνω από το φέρετρο με τη σορό του πατέρα τους.

Ειδικότερα, οι δύο κόρες του Πελέ, Κέλι Κριστίνα Νασιμέντο και Φλάβια Κριστίνα Κουρτς, δεν δίστασαν να φωτογραφηθούν με κόσμο πάνω από το φέρετρο του πατέρα τους, με την Κέλι μάλιστα να ποζάρει άκρως χαμογελαστή.

Στο κέντρο του γηπέδου, εκεί που τοποθετήθηκε η σορός του Πελέ, βρίσκεται η οικογένειά του, όπως ο γιος του Εντίνιο (πρώην τερματοφύλακας της Σάντος), αλλά και οι δύο κόρες του, (δίπλα στην αδελφή της και αριστερά της).

Πηγή εικόνας AP

Η σέλφι

Βέβαια, ευκαιρία για φωτογραφίες δεν έχασε ούτε ο Ινφαντίνο.

Ο πρόεδρος της FIFA φαίνεται να βγάζει σέλφι, λίγο αφότου αποχαιρέτησε ο ίδιος τον «βασιλιά», με άτομα που βρίσκονται γύρω από το φέρετρο. Ήταν από τους πρώτους που μετέβη στο σημείο του λαϊκού προσκυνήματος.

«Η στιγμή είναι πολύ θλιβερή» είπε ο Ινφαντίνο, για να προσθέσει: «Αισθανόμαστε μεγάλη συγκίνηση, γιατί ο Πελέ είναι ένα σύμβολο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Δεν τον είδα να παίζει, αλλά όλος ο κόσμος ξέρει ποιος το έκανε. Η FIFA και όλες οι Συνομοσπονδίες θα του αποτίσουν φόρο τιμής με ενός λεπτού σιγή στους αγώνες. Πιο σημαντική πράξη θα είναι να ζητήσουμε από τα 211 μέλη της FIFA να ονομάσουν ένα γήπεδο με το όνομα του Πελέ, ώστε σε 30, 40, 50 χρόνια όλοι να γνωρίζουν ακόμα τη σημασία του, γιατί είναι αιώνιος. Η FIFA σίγουρα θα τιμήσει τον «βασιλιά» όπως του αξίζει».