Η επιστροφή του Τάιλερ Ντόρσεϊ στην Ευρώπη και την Euroleague είναι σχεδόν σίγουρη. Ο ομογενής γκαρντ δεν κατάφερε να πείσει με την παρουσία του στην αναπτυξιακή ομάδα των Ντάλας Μάβερικς, τον Τζέισον Κιντ, και η ομάδα του Τέξας τον αποδέσμευσε από το two-way συμβόλαιό του, με τον ίδιο πλέον να στρέφει την προσοχή του και πάλι στη «Γηραιά Ήπειρο».

Η αλήθεια είναι πως πολλές από τις ομάδες που αγωνίζονται στην Euroleague, είχαν πάντα το… ένα μάτι τους στραμμένο προς την άλλη πλευρά του Ατλαντικού και περίμεναν τις εξελίξεις με τον Ντόρσεϊ, εξαιτίας και της φύσης του συμβολαίου του.

Τώρα που οι εξελίξεις αυτές ήρθαν, όπως είναι φυσικό, γύρο από το όνομα του Τάιλερ υπάρχει ένας χορός προτάσεων από μεγάλα κλαμπ της Ευρώπης, για το ποιο θα καταφέρει να του κάνει την πιο δελεαστική προσφορά και θα κερδίσει την υπογραφή του.

Πρώτη και καλύτερη είναι η Μονακό. Η ομάδα από το Πριγκιπάτο, έχει καταθέσει σύμφωνα με πληροφορίες, πρόταση της τάξης των 1,2 εκατ. ευρώ, μέχρι το φινάλε της αγωνιστικής περιόδου. Προφανώς τα χρήματα δεν αποτελούν πρόβλημα για τους Μονεγάσκους, οι οποίοι με αυτήν την κίνηση θέλουν να κάνουν το ένα βήμα παραπάνω και να δείξουν πως στοχεύουν πολύ ψηλά.

Άλλωστε το σύνολό τους είναι ήδη τρομερά ποιοτικό και η προσθήκη του Ντόρσεϊ μπορεί να τους απογειώσει. Μια περιφέρεια η οποία θα αποτελείται από τους Μάικ Τζέιμς, Έλιε Οκόμπο, Τζόρνταν Λόιντ και τον ομογενή γκαρντ, θα είναι αδιαμφισβήτητα μια από τις κορυφαίες στη Λίγκα, τουλάχιστον από άποψη ταλέντου και σκοραρίσματος.

Η Μονακό μοιράζεται αυτήν τη στιγμή της πρώτη θέση της βαθμολογίας με τις Μπαρτσελόνα, Μπασκόνια, Ρεάλ και Φενέρ, με ρεκόρ 10-5 και ήδη έχει θέσει σοβαρή υποψηφιότητα για το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs. Κάτι που θα την φέρει σίγουρα σε θέση ισχύος για το Final 4 του Κάουνας. Ο στόχος πάντως των Μονεγάσκων με την κίνηση προς τον Ντόρσεϊ είναι ξεκάθαρος. Να δημιουργήσουν ένα σύνολο που θα μπορεί να «διαλύσει» οποιαδήποτε άμυνα, στην επιθετική του βραδιά.