Ανατριχίλα προκαλούν οι περιγραφές για όσα βίωσε ο 15χρονος μαθητής στο Ίλιον, που έπεσε θύμα βιασμού από συνομίληκους συμμαθητές του.

Σύμφωνα με όσα είπε ο 15χρονος στις Αρχές, μπροστά στους συστηματικούς βιασμούς του βρίσκονταν και άλλα παιδιά, χωρίς να συμμετέχουν στη βίαιη πράξη. Ο ίδιος έκανε λόγο για τέσσερα κορίτσια.

Φρίκη στο Ιλιον: «Όταν το έλεγαν αυτό, ήξερα ότι θα αρχίσει ο βιασμός»

Το μαρτύριο του 15χρονου αγοριού έμοιαζε να μην έχει τέλος, αφού εκτός από τους βιασμούς στους οποίους τον υπέβαλαν οι συνομίληκοί του, είχε υποστεί bullying και εξευτελισμό, καθώς οι ειδεχθείς πράξεις των 15χρονων αγοριών – που δήλωσαν στις Αρχές ότι το έκαναν… «για πλάκα» – καταγράφονταν από τους κατηγορούμενους σε βίντεο, τα οποία στη συνέχεια διέρρεαν στο σχολείο.

Υπενθυμίζεται πως προφυλακιστέοι κρίθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης δύο ακόμα ανήλικοι κατηγορούμενοι για τον ομαδικό βιασμό 15χρονου, με αποτέλεσμα έξι κατηγορούμενοι να βρίσκονται στη φυλακή για τη σοκαριστική αυτή υπόθεση.

Οι πρώτοι τρεις κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι το περασμένο Σάββατο και ο τέταρτος ανήλικος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, λόγω ηλικίας, καθώς για λίγες μέρες δεν είχε συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας του.

Στην κατάθεσή του, όπως αποκάλυψε το MEGA, ο ένας 16χρονος κατηγορούμενος είπε χαρακτηριστικά πως επρόκειτο για πλάκα, ωστόσο «η κατάσταση ξέφυγε». Και οι έξι αντιμετωπίζουν τις ίδιες κατηγορίες: Συμμορία, Ομαδικός βιασμός κατ’ εξακολούθηση και πορνογραφία.

Τι λέει ο δικηγόρος του ενός ανήλικου

Ο δικηγόρος του ενός κατηγορουμένου, Εμμανουήλ Διαμαντάρας, μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» για την υπόθεση.

«Το χειρότερο είναι ότι δεν έχουν κληθεί και οι γονείς από τις υπηρεσίες. Εγώ αυτό που προσπαθώ να πω δεν είναι ότι κάποιος που κάνει κάτι να μην τιμωρείται, αλλά είναι 15 χρόνων αυτά τα παιδιά και πρέπει να το αντιληφθούμε αυτό. Όσο σκληρό και να είναι το βίντεο και οι πράξεις, τα παιδιά είναι στο όριο της προφυλάκισης ηλικιακά, που σημαίνει ότι ο νόμος μπορεί και να αναγνωρίζει ότι αυτά τα παιδιά είναι παιδιά. Είναι παιδιά ηλικιακά, είναι παιδιά και με την έννοια του νόμου. Ένας εκ των γονέων με όρισε συνήγορο. Μίλησα με τον γονέα ενός εξ αυτών, είναι η κλασική περίπτωση γονέα που έχουν κάνει τα πάντα για να βοηθήσουν τα παιδιά τους, να πάρουν σπίτι να φτιάξουν υποδομές για να μπορέσουν να έχουν χρήματα και άφησαν το πιο σημαντικό, την επιτήρηση» είπε αρχικά.

Σύμφωνα με τον ίδιο «το παιδί αυτό δεν έχει συμμετοχή στο βίντεο, είναι απλός θεατής. Τα ναρκωτικά δεν βρέθηκαν στο σπίτι του παιδιού που υπερασπίζομαι, βρέθηκαν στο σπίτι ενός άλλου από την παρέα που τα δικαιολόγησε, γιατί ο πατέρας του έχει ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας από ένα εργατικό ατύχημα, και στο πλαίσιο της φέρεται να μπορεί να κάνει τέτοια χρήση. Τα ναρκωτικά και οι ζυγαριές ακριβείας βρέθηκαν σε διαφορετικά σπίτια» συμπλήρωσε ο κ. Διαμαντάρας.

«Ο δικός μου πελάτης μου είπε ότι ήταν δύο περιστατικά, και στο ένα δεν ήταν γιατί είχε φροντιστήριο, ενώ στο άλλο φαίνεται ότι προσπάθησε να το σταματήσει φωνάζοντας. Όσοι έχουν προφυλακιστεί είναι παρόντες στο βίντεο, αλλά δεν ξέρω εάν αυτό θα συμπαρασύρει και τους υπόλοιπους. Συνολικά κατηγορούνται 12 παιδιά, μεταξύ αυτών και 4 κορίτσια. Κατά την καταγγελία του παιδιού τουλάχιστον στο ένα ήταν παρόντα και τα κορίτσια. Το θύμα αναφέρει και άλλα περιστατικά ήσσονος σημασίας, ότι τον θώπευαν στο σχολείο  ή στη βόλτα στο πλαίσιο του ”πειράγματος”. Δεν υπήρχαν βιασμοί στα κορίτσια. Τα βίντεο έχουν φωνές από όλους τους άλλους εκτός απ΄ το ίδιο το θύμα» είπε χαρακτηριστικά.

Για το πότε πληροφορήθηκαν οι γονείς για τα βίντεο ο κ. Διαμαντάρας εξήγησε πως «το είπε μετά από μερικές μέρες στη μητέρα του, ότι έχει γίνει αυτό το περιστατικό. Η μητέρα του δε το κατάλαβε στην αρχή, όπως μου είπε και η ίδια, και δεν κατάλαβε την σοβαρότητα της κατάστασης. Είπε στη μητέρα του ότι έχουν γυριστεί δύο βίντεο τέτοια και ότι το ένα το πήρε από μία ομαδική συνομιλία που έχουν και το άλλο ήταν παρών. Δεν το περιγράφει ο ίδιος ως βιασμό, γι’ αυτό δεν το κατάλαβε η μητέρα. Προκύπτει ότι το βίντεο το έχουν αυτοί που συμμετείχαν και άλλο ένα άτομο που το ήθελε επειδή του το ζήτησαν οι καταγγέλλοντες».

Για το προφίλ του ενός κατηγορούμενου τόνισε πως, «ο δικός μου εντολέας φαίνεται ότι δεν έχει θέματα που θα τον έκαναν να προβεί σε τέτοιες διαδικασίες. Όμως όλα τα παιδιά φαίνεται πως αντιμετωπίζουν πρόβλημα, και το θύμα, κυρίως οικογενειακά θέματα. Το παιδί που κακοποιήθηκε συνεχίζει να πηγαίνει στο ίδιο σημείο συνάντησης και μετά από τις κακοποιητικές πράξεις σε βάρος του. Τα παιδιά είχαν το σημείο συνάντησης σε αυτό το σπίτι, έκαναν παρέα από το γυμνάσιο. Όταν ένα παιδί σε αυτή την ηλικία μεταδίδει βία, είναι σίγουρο ότι έχει δεχθεί βία. Οι γονείς είναι σοκαρισμένοι. Είναι άνθρωποι του μόχθου και της οικογένειας».