Τα Χριστούγεννα είναι η αγαπημένη γιορτή εκατομμυρίων ανθρώπων. Πώς είναι όμως να ζεις σε ένα μέρος που τα Χριστούγεννα δεν είναι η εξαίρεση αλλά ο κανόνας;

Οι κάτοικοι της πόλης «Santa Claus» στην Ιντιάνα των ΗΠΑ ζουν τα Χριστούγεννα κάθε μέρα, επί 365 ημέρες τον χρόνο, και διαφημίζουν την περιοχή τους ως το «πιο χριστουγεννιάτικο μέρος στις ΗΠΑ».

Οι επιχειρήσεις και οι κάτοικοι διατηρούν τη χριστουγεννιάτικη διακόσμησή τους όλο τον χρόνο και μπορείτε να ακούσετε χριστουγεννιάτικα τραγούδια να παίζουν σε καταστήματα, ακόμη και… τον Αύγουστο.

Στρατιές «ξωτικών»

Οι δρόμοι έχουν εορταστικά ονόματα, όπως Christmas Boulevard ή Reindeer Circle. Αλλά ίσως το πιο ξεχωριστό σε αυτήν την πόλη των 2.500 κατοίκων, όπως αναφέρει το STAR, είναι ο στρατός των «Ξωτικών» που προσφέρεται κάθε χρόνο να απαντήσει στις 35.000 επιστολές που στέλνουν παιδιά από όλο τον κόσμο.

Αυτό θεωρείται ως μια από τις πιο σημαντικές παραδόσεις της πόλης, καθώς χρονολογείται από το 1914, όταν ο ταχυδρόμος άρχισε να απαντά στις επιστολές.

Το Santa Claus ιδρύθηκε το 1849 και ονομαζόταν αρχικά Santa Fe, αλλά το όνομα αυτό απορρίφθηκε από τον ταχυδρόμο επειδή υπήρχε ήδη μια πόλη με αυτό το όνομα στην Ιντιάνα.

Χριστούγεννα ακόμα και τον Αύγουστο

Η πόλη ξεκίνησε να έχει μεγάλη χριστουγεννιάτικη φήμη, όταν «πρωταγωνίστησε» σε κινούμενα σχέδια το 1929. Από τότε το Santa Claus άρχισε να πλημμυρίζει από γράμματα για τον Άγιο Βασίλη, ενώ αργότερα δημιουργήθηκε και ένα μεγάλο χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο.

Aκόμα κι αν επισκεφτείτε το Santa Claus τον… Αύγουστο, υπάρχουν πολλά χριστουγεννιάτικα πράγματα να κάνετε. Όλα έχουν γιορτινό άρωμα, η πόλη είναι διακοσμημένη με χριστουγεννιάτικα δέντρα και στολίδια, ενώ ακόμη και το ποτό που θα διαλέξετε να πιείτε θα έχει κι αυτό χριστουγεννιάτικο όνομα.

Υπάρχουν όμως και κάποιες εξαιρέσεις. Το χριστουγεννιάτικο δείπνο, τα δώρα δεν προσφέρονται παρά μόνο μια φορά τον χρόνο, την περίοδο των Χριστουγέννων!