Άγνωστα παραμένουν τα αίτια του  δυστυχήματος, στην καρδιά του Βουκουρεστίου, με έναν νεκρό και δεκάδες τραυματίες. Το τουριστικό λεωφορείο γεμάτο Έλληνες επιβαίνοντες, παραβίασε το όριο ύψους, σε κεντρικό δρόμο, στο Βουκουρέστι και προσέκρουσε σε μεταλλική δοκό για τη σήμανση. Η μεταλλική δοκός συνέθλιψε την οροφή του λεωφορείου, ενώ τα παράθυρα του πούλμαν θρυμματίστηκαν.

Διερευνάται το αν ο οδηγός είχε αναπτύξει ταχύτητα κατά την πρόσκρουση και αν δεν είδε την σήμανση για το ύψος των οχημάτων. Ο οδηγός, έκανε αλκοτέστ και το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό. Θα εξεταστεί επίσης για χρήση ναρκωτικών.

Τροχαίο στο Βουκουρέστι: Ξεσπάει η αδερφή του 53χρονου που έχασε την ζωή του – «Θα μου τους φέρναν και τους δύο σε κουτιά»

Πώς μια… τυρόπιτα έσωσε τον δεύτερο οδηγό

Εξαιτίας ενός απίστευτου περιστατικού, ο δεύτερος οδηγός του μοιραίου λεωφορείου, ακύρωσε το ταξίδι του λίγες ώρες πριν την αναχώρηση.

Ο ίδιος μίλησε στο thenewspaper.gr και εξήγησε τι ακριβώς έγινε: Όπως εξομολογείται, έπαθε τροφική δηλητηρίαση από μία τυρόπιτα και έτσι τηλεφώνησε στο τουριστικό πρακτορείο για να ακυρώσει τη συμμετοχή του στην εκδρομή. Ο ίδιος δεν μπορεί να πιστέψει το κακό που έγινε μέσα σε λίγα λεπτά, σε έναν πολύ γνωστό προορισμό για τους περισσότερους επαγγελματίες οδηγούς τουριστικών λεωφορείων.

«Από θαύμα γλίτωσα. Πού να ήξερα, μία ατυχία που έπαθα, η δηλητηρίαση, ότι μπορούσε να μου σώσει τη ζωή» λέει σοκαρισμένος από το δυστύχημα.