Περισσότερες από 1.200 πτήσεις ακυρώθηκαν την Πέμπτη σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με τον ιστότοπο παρακολούθησης πτήσεων FlightAware, καθώς τα έντονα καιρικά φαινόμενα απειλούν τα σχέδια χιλιάδων ταξιδιωτών της χριστουγεννιάτικες περιόδου, ενώ περισσότερες από 700 πτήσεις έχουν ήδη ακυρωθεί και για την Παρασκευή.

Το Διεθνές Αεροδρόμιο O’Hare του Σικάγο πρωτοστατεί στις ακυρώσεις, ακολουθούμενο από το Denver International και το Midway International του Σικάγο. Οι ακυρώσεις σε αυτά τα αεροδρόμια θα μπορούσαν να έχουν ευρύτερο αντίκτυπο, καθώς είναι πολυσύχναστοι κόμβοι όπου οι ταξιδιώτες αλλάζουν συχνά αεροπλάνο για να μεταβούν σε άλλους προορισμούς. Η Πέμπτη αναμένεται να είναι η πιο πολυσύχναστη μέρα πριν από τα Χριστούγεννα για ταξίδια.

«Κυκλώνας – βόμβα»

Οι αμερικανοί μετεωρολόγοι προβλέπουν έναν «κυκλώνα – βόμβα» και η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ προβλέπει ότι περισσότεροι από 100 εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται υπό χειμερινές προειδοποιήσεις και προειδοποιήσεις για ψύξη – αυτό είναι περίπου το ένα τρίτο του πληθυσμού των ΗΠΑ.

Η θερμοκρασία στο Ντένβερ προβλέπεται να πέσει κατακόρυφα στους 10 βαθμούς κάτω από το μηδέν μέχρι το ξημέρωμα της Πέμπτης. Το Σικάγο πιθανώς θα χτυπηθεί από χιονοθύελλα από το μεσημέρι της Πέμπτης έως και το πρωί της Παρασκευής.

Πολλές αεροπορικές εταιρείες προτρέπουν τους ταξιδιώτες να ελέγξουν πρώτα εάν οι πτήσεις τους εξακολουθούν να είναι προγραμματισμένες για απογείωση πριν αναχωρήσουν για το αεροδρόμιο. Οι ειδικοί προειδοποιούν τους επιβάτες επίσης να φτάσουν έγκαιρα στο αεροδρόμιο για να μην αντιμετωπίσουν καθυστερήσεις και να περιορίσουν τις πιθανότητες να χάσουν την πτήση τους εξαιτίας τους.