Η ένοπλη ληστεία σε κατάστημα της Rolex στο κέντρο της Αθήνας προκάλεσε μεγάλη αναταραχή με τις αστυνομικές δυνάμεις να έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών. Ως επικρατέστερο σενάριο από την αστυνομία εξετάζεται η επανεμφάνιση της συμμορίας «Ροζ Πάνθηρες».

Ήταν λίγο πριν τις 11 το πρωί της Τρίτης όταν οι ένοπλοι δράστες εισέβαλαν στο κατάστημα επί της Κολοκοτρώνη, και χτυπώντας, σύμφωνα με μαρτυρίες, τον φύλακα στο κεφάλι με το όπλο, τον ακινητοποίησαν και έδρασαν αμέσως.

Ενοπλη ληστεία στη Rolex: Η λεπτομέρεια που θα κάνει δύσκολη τη ζωή των ληστών

Τέσσερις μασκοφόροι κουκουλοφόροι πήγαν στο κατάστημα με τα ακριβά ρολόγια, περίμεναν να βγει ο πελάτης που βρισκόταν μέσα εκείνη την ώρα, και έπειτα εισέβαλαν στο κατάστημα, πήραν 23 ρολόγια και χτύπησαν τον φύλακα που ήταν υπεύθυνος για την ασφάλεια του καταστήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ληστές ακολούθησαν την εξής διαδρομή: Πέρασαν με μεγάλη ταχύτητα την Σταδίου, με μηχανές, ανέβηκαν την Αμερικής και εξαφανίστηκαν προς την οδό Πανεπιστημίου.

Η αστυνομία διερευνά το περιστατικό και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, ακόμα και για τους αποκαλούμενους «Ροζ Πάνθηρες».

Οι «Ροζ Πάνθηρες»

Οι «Ροζ Πάνθηρες» είναι μία συμμορία που έχει τις ρίζες της στη Γιουγκοσλαβία, σε μία παλιά πόλη. Πρωτοεμφανίστηκαν στα μέσα της δεκαετίας του ’80, στην Ποντγκόριτσα. Έκαναν μία μεγάλη ληστεία στην Στοκχόλμη, όπου είχαν ληστέψει 50 πανάκριβα, πολυτελή, ρολόγια. Ένα από αυτά βρέθηκε τον περασμένο Μάιο στην Αθήνα, και ήταν κλεμμένο.

Οι ληστές, σύμφωνα με όσα προκύπτουν από την έρευνα, ήξεραν πού θα διοχετεύσουν τα 23 ρολόγια που πήραν. Η ελληνική αστυνομία έχει ζητήσει τη βοήθεια την Interpol προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο να εμπλέκονται οι «Ροζ Πάνθηρες».

Στο μεταξύ, την Τετάρτη εντοπίστηκε μία εκ των δύο μηχανών μεγάλου κυβισμού που χρησιμοποίησαν οι δράστες για να κάνουν τη ληστεία. Η αστυνομία ερευνά με μεγάλη λεπτομέρεια κάθε στοιχείο που προκύπτει, ακόμα και το εάν ο ληστής που έσπασε την βιτρίνα του κοσμηματοπωλείου είναι αριστερόχειρας ή δεξιόχειρας.

Η λεπτομέρεια που θα κάνει δύσκολη τη ζωή των ληστών

Στοιχεία για τα ρολόγια μεγάλης αξίας που εκλάπησαν στη ληστεία έδωσε, μιλώντας στο MEGA, ο κοσμηματοπώλης και έμπορος επώνυμων ρολογιών, Μάνος Καρτσωνάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στον μοναδικό σειριακό αριθμό που έχει το κάθε ρολόι.

Όπως είπε ο ίδιος «τα ρολόγια αυτά είναι σίγουρα μεγάλης αξίας, άνω των 5.000 ευρώ το καθένα, πολύ παραπάνω αν είναι από χρυσό ή διαμάντια».

Εξηγώντας τι ακριβώς σημαίνει ο σειριακός αριθμός, είπε πως «κάθε φορά που ένας πελάτης πηγαίνει σε ένα κατάστημα ρολογιών να πουλήσει κάτι, ο έμπορος επικοινωνεί με την επίσημη αντιπροσωπεία που έχει μια βάση δεδομένων με όλους τους σειριακούς αριθμούς των ρολογιών, τι μοντέλο είναι, τι χρονολογίας. Γνωρίζει αν έχει κάποιο θέμα, κάποιο πρόβλημα. Έτσι, σε περίπτωση που είναι κλεμμένο, ο κάτοχός του συλλαμβάνεται».