Ο Νίκος Ανδρουλάκης απηύθυνε μήνυμα μηδενικής ανοχής, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Κοινοβουλευτική του Ομάδα. «Κάποιοι θέλουν να χρεώσουν όλα τα σκάνδαλα σε έναν πολιτικό χώρο, εντός και εκτός Ελλάδας. Αλλά η πραγματικότητα τους διαψεύδει», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Και τους διαψεύδει όχι μόνο γιατί αυτά συμβαίνουν και αλλού, αλλά γιατί ήταν το κόμμα μας, που πήρε τις μεγάλες αποφάσεις για να ενισχύσει τους θεσμούς της λογοδοσίας και της διαφάνειας στη χώρα. Το ΑΣΕΠ, τη Διαύγεια, τις ανεξάρτητες αρχές, την ηλεκτρονική συνταγογράφηση», είπε.

Διαβάστε επίσης: Ανδρουλάκης στην ΚΟ για Καϊλή και συνεργασίες

«Δεν θα δεχτώ καμία σκιά και από κανέναν»

«Εκλέχτηκα με στόχο να ανατρέψω συμπεριφορές που πληγώνουν τους πολίτες και εδώ και έναν χρόνο αγωνίζομαι καθημερινά», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης στέλνοντας παράλληλα το μήνυμά του: «Δεν θα δεχτώ καμία σκιά και από κανέναν για την προσπάθεια και τη συλλογική μας δράση».

«Δεν είμαι εδώ για να υπερασπιστώ διεφθαρμένους ημέτερους αλλά για να υπερασπιστώ την αξιοπιστία της πολιτικής απέναντι σε ένα λαό, που νιώθει την πολιτική ως παραγωγό προβλημάτων και όχι λύσεων», τόνισε.

Όπως είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, «χρειάζονται ρήξεις με τις εξαρτήσεις και τα συμφέροντα και αυτόν τον δρόμο θα τον διανύσω μέχρι τέλους». «Είμαστε με αυτούς που αγωνίζονται για δικαιοσύνη και όχι με αυτούς που καλοπερνούν με την αδικία», υπογράμμισε.

«Η Εύα Καϊλή πρόδωσε τους χιλιάδες ψηφοφόρους της παράταξης και οφείλει να παραδώσει την έδρα της»

Παράλληλα, μιλώντας για το σκάνδαλο με την Εύα Καΐλή, ο κ. Ανδρουλάκης επιτέθηκε σε ορισμενα ΜΜΕ και τον πρωθυπουργό που σχολίαζαν δηκτικά τη δήλωσή του περί «δούρειου ίππου». «Το περιβάλλον Μητσοτάκη την καθοδηγούσε για το σκάνδαλο των υποκλοπών», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Κακή οικογενειακή συνήθεια του κ. Μητσοτάκη το να απλώνει τα πλοκάμια του πέρα από τα όρια της ΝΔ, ακόμα και στην ακροδεξιά», σημείωσε. Επίσης, ο κ. Ανδρουλάκης κάλεσε την κ. Καϊλή να παραδώσει την έδρα της. «Η Εύα Καϊλή πρόδωσε τους χιλιάδες ψηφοφόρους της παράταξης και οφείλει να παραδώσει την έδρα της. Η αντίθετη άποψη, που άκουσα να διατυπώνεται ακόμη και με νομικούς όρους, είναι απαράδεκτη και θολώνει το μήνυμα μας απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα», είπε.

«Και το μήνυμα μας απέναντι σε κάθε προοδευτικό πολίτη που έχει κοινές αγωνίες με εμάς για τη δημοκρατία, την ευημερία, την κοινωνική δικαιοσύνη και δεν ανέχεται τις ανισότητες, την υπονόμευση του κοινωνικού κράτους και το πλήγμα στους θεσμούς, είναι ότι: Όσο ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει στην αξιωματική αντιπολίτευση, τόσο θα μένει στην εξουσία η Νέα Δημοκρατία. Για αυτό δώστε μας ισχυρή εντολή να ανατρέψουμε αυτή την ιδιότυπη ομηρία του προοδευτικού κόσμου της χώρας και αυτό το φαύλο πολιτικό σύστημα που συνεχώς αναπαράγει τα ίδια προβλήματα», είπε.

Δείτε το βίντεο