Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι αστυνομικές δυνάμεις στη Θεσσαλονίκη, μετά τη δολοφονία του 16χρονου Ρομά, Κώστα Φραγκούλη.

Σήμερα μπροστά στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης έχει προγραμματιστεί για σήμερα εν αναμονή της απόφασης για τον αστυνομικό.

Από την Τροχαία έχουν ανακοινωθεί κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, σύμφωνα με τις οποίες απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση στην οδό 26ης Οκτωβρίου, στο τμήμα της από την οδό Πολυτεχνείου έως την οδό Εγνατία, υπό τον φόνο επεισοδίων.

«Ζητούμε την κατανόηση και τη συνεργασία των πολιτών», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Τροχαίας.

Στις 8:00 μέλη του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου θα συγκεντρωθούν έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Σήμερα η απόφαση για τον αστυνομικό

Τις επόμενες ώρες αναμένεται η απόφαση από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών για το αν θα προφυλακιστεί ή όχι ο 34χρονος αστυνομικός που πυροβόλησε στο κεφάλι τον 16χρονο.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την απολογία του, ανακριτής και εισαγγελέας διαφώνησαν για το εάν θα έπρεπε να προφυλακιστεί ή όχι ενώ προχθές ο εισαγγελέας εισηγήθηκε την προφυλάκισή του.

Πάντως, η κατηγορία σε βάρος του έχει αναβαθμιστεί μετά τον θάνατο του 16χρονου στο Ιπποκράτειο καθώς σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το οποίο επικαλείται δικαστικές πηγές, ο ανακριτής που χειρίζεται τον φάκελο της υπόθεσης θα ζητήσει να ασκηθεί νέα ποινική δίωξη, κατ’ ορθότερο νομικό χαρακτηρισμό της εις βάρος του αστυνομικού αποδιδόμενης πράξης, με δεδομένο ότι, στο μεταξύ, επήλθε ο θάνατος του ανήλικου.

Για τη νέα πράξη θα κληθεί να δώσει νέα, συμπληρωματική απολογία ενώπιον του ανακριτή.

Τρεις συλλήψεις μετά τα χθεσινά επεισόδια στη Θεσσαλονίκη

Έντονες διαμαρτυρίες γεμάτες οργή και αγανάκτηση πραγματοποιήθηκαν και Θεσσαλονίκη, για την δολοφονία του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη, αλλά και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Τρεις συλλήψεις έγιναν για τα επεισόδια που προκλήθηκαν, χθες το βράδυ, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μετά το τέλος της πορείας.

Πρόκειται για τρεις νεαρούς (ηλικίας 18, 21, και 22 ετών), οι οποίοι οδηγούνται στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία. Από την αστυνομία πραγματοποιήθηκαν επιπλέον 32 προσαγωγές. Όλοι αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς δεν προέκυψε κάτι εναντίον τους.