Ένα από τα ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα σχετικά με την επίθεση αστυνομικού της ΔΙΑΣ στον 16χρονο Ρομά είναι γιατί δεν έχει εκδοθεί ιατρικό ανακοινωθέν από το νοσοκομείο «Ιπποκράτειο» στο οποίο χαροπαλεύει ο νεαρός.

Ο 16χρονος νοσηλεύεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση από το πρωί της Δευτέρας, ωστόσο δεν έχει υπάρξει επίσημη ενημέρωση για την κατάσταση και την πορεία της υγείας του, με την Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) να εκφράζει ξεκάθαρα τη δυσαρέσκειά της.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε και κοινοποίησε στον υπουργό Υγείας Θανάση Πλεύρη και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο, «η έκδοση ιατρικού ανακοινωθέντος σε κάθε περίπτωση είναι ευθύνη του εκάστοτε διοικητή του νοσοκομείου. Ευθύνη των γιατρών είναι η ενημέρωση των συγγενών του ασθενούς».

Οι γιατροί του ΕΣΥ χαρακτηρίζουν «απαράδεκτη τη στάση του διοικητή του “Ιπποκράτειου” Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης να μην εκδίδει ανακοινωθέν για την κατάσταση του 16χρονου θύματος δολοφονικής αστυνομικής βίας, εφόσον έχει τη σχετική άδεια από τους συγγενείς του ασθενούς».

Καταγγελία για απόπειρα συγκάληψης

Μάλιστα, την έκδοση ιατρικού ανακοινωθέντος κάνει ακόμη πιο επιτακτική η έντονη φημολογία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι η ζωή του υποστηρίζεται πλέον από τεχνητά μέσα, τη στιγμή που οι γονείς του καταγγέλλουν προσπάθεια συγκάλυψης από την ΕΛ.ΑΣ.

Εξερχόμενος του Δικαστικού Μεγάρου, την Τετάρτη, ο δικηγόρος της οικογένειας, Θεόφιλος Αλεξόπουλος, έκανε λόγο για «απόπειρα συγκάλυψης από την Ελληνική Αστυνομία» όσον αφορά στον πυροβολισμό του 16χρονου.

Συγκεκριμένα, δήλωσε πως «υπάρχει ευθεία βολή που βρίσκει τον Κώστα πίσω στο κεφάλι, είναι μια βολή εξουδετέρωσης. Η σκέψη μας είναι στον Κώστα, περιμένουμε ένα θαύμα» και συνέχισε λέγοντας «εμείς δεν είμαστε εδώ ούτε για να καλέσουμε σε κινητοποιήσεις ούτε για να δικαιολογήσουμε κάποιες αντιδράσεις. Οι πρώτοι που δεν καταδικάζουν είναι οι ηθικοί αυτουργοί (…) Όταν υπάρχει επίσημη δήλωση της Ελληνικής Αστυνομίας όπου το μόνο που αναφέρεται ότι δήθεν υπήρχε προσπάθεια εμβολισμού μηχανής της ΕΛ.ΑΣ. και δεν αναφέρεται το γεγονός ότι το παιδί τραυματίστηκε από πυροβολισμό, δηλώνει συγκάλυψη».

Μάλιστα, ανέφερε πως έχει η οικογένεια έχει ζητήσει εξέταση από ιατροδικαστή για το πώς δέχτηκε την σφαίρα ο 16χρονος.