Δυσοίωνη ήταν η πρόβλεψη του Γενς Στόλτενμπεργκ. Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ προέβλεψε ότι η Ρωσία θα κλιμακώσει την επίθεσή της την άνοιξη. Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ τόνισε ότι οι Ρώσοι προσπαθούν αυτό το διάστημα να παγώσουν τις συγκρούσεις, αλλά φοβάται ότι την άνοιξη θα εξαπολύσουν μεγάλη επίθεση.

Ο Γενς Στόλτενμπεργκ μίλησε μέσω βίντεο σε συνέδριο για νέες γεωπολιτικές και οικονομικές στρατηγικές που διοργάνωσε η βρετανική εφημερίδα «Financial Times» και έκανε φυσικά αναφορά στον πόλεμο Ρωσίας – Ουκρανίας.

Διαβάστε επίσης: Λαβρόφ: Ετοιμοι να συζητήσουμε προτάσεις για τέλος του πολέμου

«Τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ θα συνεχίσουν να βρίσκονται στο πλευρό της Ουκρανίας »

«Αυτό που βλέπουμε τώρα είναι ότι η Ρωσία προσπαθεί να παγώσει τον πόλεμο, τουλάχιστον για μια μικρή χρονική περίοδο, έτσι ώστε να αναδιοργανωθεί, να αναρρώσει και να προσπαθήσει να εξαπολύσει μια μεγαλύτερη επίθεση την άνοιξη», τόνισε ο ΓΓ του ΝΑΤΟ.

Ο Γενς Στόλτενμπεργκ ξεκαθάρισε ότι τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ θα συνεχίσουν να βρίσκονται στο πλευρό της Ουκρανίας και θα την ενισχύσουν συνέχεια με πολεμικό υλικό, ενώ φάνηκε απαισιόδοξος για την εύρεση ειρηνικής λύσης στον πόλεμο. «Τα μέλη του ΝΑΤΟ συνεχίζουν τις προμήθειες όπλων σε μια προσπάθεια στήριξης της Ουκρανίας, παρά τις ανησυχίες ότι η ενίσχυση αυτή… στεγνώνει το δυτικό οπλοστάσιο. Οι προϋποθέσεις για διπλωματική λύση δεν υπάρχουν τώρα. Εάν θέλουμε μια ειρηνική λύση, πρέπει να συνεχίσουμε να παρέχουμε στρατιωτική υποστήριξη στην Ουκρανία», τόνισε ο ΓΓ του ΝΑΤΟ.

«Ο Πούτιν χρησιμοποιεί τον χειμώνα σαν πολεμικό όπλο»

Οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ θα αυξήσουν τη βοήθεια προς την Ουκρανία, καθώς ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν χρησιμοποιεί το χειμώνα σαν πολεμικό όπλο, επειδή οι δυνάμεις του αποτυγχάνουν στο πεδίο της μάχης, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Οι εσκεμμένες επιθέσεις εναντίον των βασικών υπηρεσιών -της θέρμανσης, του φωτός, του νερού, του αερίου- έχουν στόχο να προκαλέσουν όσο το δυνατόν περισσότερα βάσανα στους Ουκρανούς αμάχους σε μια προσπάθεια να σπάσει η δέσμευσή τους, η ενότητά τους στη μάχη εναντίον της ρωσικής εισβολής» δήλωσε ακόμη ο Στόλτενμπεργκ.