Απαντήσεις στα ερωτήματα για το τι προκάλεσε την ανείπωτη τραγωδία στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών αναμένεται να δώσουν οι πραγματογνώμονες της Ελληνικής Αστυνομίας που θα φτάσουν για να διερευνήσουν τα αίτια της φονικής έκρηξης.

Μέγα ερωτηματικό παραμένει το γιατί οι εργασίες συντήρησης και μετατροπής του καυστήρα γινόταν σε ώρες λειτουργίας του σχολείου, με τις ευθύνες να έχουν γίνει «μπαλάκι» για τα αίτια του δυστυχήματος.

Ο μαθητής της ΣΤ’ Δημοτικού έχασε τη ζωή του ακαριαία και άλλα δύο παιδιά, μαθητές της Α’ και Δ’ τραυματίστηκαν, έπειτα από την έκρηξη που σημειώθηκε στο λεβητοστάσιο του σχολείου, την ώρα του διαλείμματος. Από την έκρηξη, εκσφενδονίστηκαν 35 μέτρα μακριά κομμάτια τοίχου και μια μεταλλική πόρτα, που έπεσαν πάνω στα παιδιά με αποτέλεσμα την τραγική κατάληξη.

Σοκάρει μαρτυρία ενός από τα παιδιά που τραυματίστηκαν

Πριν από λίγο κλιμάκιο της ΕΛΑΣ μετέφερε την πόρτα παρουσία του δικηγόρου της οικογένειας κ. Γκολέμη πίσω στο σχολείο προκειμένου να ελεγχθεί και από τους πραγματογνώμονες. «Πολλά τα αναπάντητα ερωτήματα και πολυεπίπεδες οι ευθύνες» είπε ο κ. Δημήτρης Γκολέμης στην ΕΡΤ  ο οποίος συνομίλησε και με τον 10χρονο που τραυματίστηκε ελαφρά.

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι ο 10χρονος μαθητής που τραυματίστηκε χθες πήρε το απόγευμα της Δευτέρας εξιτήριο είπε ότι το συμβάν έγινε στο διάλειμμα του ολοήμερου σχολείου, όταν τα παιδιά πήγαν να παίξουν μπάλα στην πίσω αυλή του σχολείου, κοντά στο λεβητοστάσιο, στο υπόστεγο επειδή έβρεχε.

«Παίζαμε μπάλα και ξαφνικά ακούσαμε φοβερό θόρυβο και άρχισαν να πέφτουν πιάνω μας πέτρες και μεταλλικά αντικείμενα, μάλιστα ένα από αυτά χτύπησε ένα συμμαθητή μου» είπε μη γνωρίζοντας την τραγική κατάληξη των γεγονότων.

Το απόγευμα η κηδεία του

Να σημειωθεί ότι την ώρα που συνέβη η τραγωδία, στην αυλή του σχολείου ήταν και η μικρότερη αδερφή του 11χρονου η οποία άρχισε να τον ψάχνει.

Ο 11χρονος ήταν σημαιοφόρος στην τάξη του. Η κηδεία του είναι προγραμματισμένη για το απόγευμα στο Α Νεκροταφείο Σερρών.