Συνεχίζεται η ταλαιπωρία των οδηγών που πηγαίνουν προς Αθήνα μέσω της Αθηνών – Κορίνθου, καθώς η νέα εθνική οδός παραμένει κλειστή στο ύψος της Κακιάς Σκάλας, λόγω πτώσης βράχων που σημειώθηκε στις 4:30 τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Ολυμπίας Οδού, οι οδηγοί εξακολουθούν να εκτρέπονται προς την παλιά εθνική Αθηνών – Κορίνθου, όπου νωρίτερα, είχε δημιουργηθεί, ουρά χιλιομέτρων.

Πότε θα αποκατασταθεί η κυκλοφορία

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ολυμπίας Οδού, δημιουργήθηκε στην αρχή της εκτροπής μια μικρή ουρά, η οποία αποκαταστάθηκε σταδιακά και αυτή την ώρα υπάρχει σχετικά ομαλή ροή. Νωρίτερα και για λίγα λεπτά έγινε αποκλεισμός και της Π.Ε.Ο. ώστε οι αλπινιστές να ρίξουν ελεγχόμενα χαλαρά κομμάτια βράχου, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

Στο σημείο της Ν.Ε.Ο βρίσκονται μηχανικοί και ειδικοί αλπινιστές, οι οποίοι κάνουν τις απαραίτητες εργασίες καταγραφής του συμβάντος, με drone και οπτικό έλεγχο στις βραχοπροστασίες.

Σύμφωνα με την Ολυμπία Οδό, στη συνέχεια θα ακολουθήσει η απομάκρυνση και αποκατάσταση του οδοστρώματος, ωστόσο δε μπορεί να εκτιμηθεί ο χρόνος της επιχείρησης.

Ο λόγος της καθυστέρησης

Αυτό σύμφωνα με την εταιρεία οφείλεται στο ότι το χρονοβόρο και δυσκολότερο σημείο της επιχείρησης είναι η επιθεώρηση και καταγραφή του συμβάντος, καθώς πρέπει, πριν απομακρυνθούν από το οδόστρωμα τα κομμάτια του βράχου, να έχουμε όλο το υλικό που θα επιτρέψει τη μελέτη του φαινομένου και θα καθοδηγήσει τα βήματα της αποκατάστασης.

«Πολύ απλά, το εύκολο μέρος είναι να απομακρύνουμε το βράχο. Όμως μετά δεν θα ξέρουμε από ποιο ακριβώς σημείο αποκολλήθηκε, τη διαδρομή ακολούθησε και συνεπώς, που και πως θα πρέπει να επέμβουμε» λέει χαρακτηριστικά η εταιρεία.

Η κατολίσθηση

Σημειώνει επίσης πως πιθανότατα ο βράχος να αποκολλήθηκε λόγω της κακοκαιρίας αλλά και ίσως να επηρεάστηκε από τους σεισμούς των τελευταίων ημερών.  Το επίμαχο σημείο από το οποίο αποκολλήθηκε ο βράχος είναι από πολύ ψηλά, εκτός των ορίων του Έργου, σύμφωνα με την «Ολυμπία Οδό».

Υπενθυμίζεται πως ο βράχος προσέκρουσε σε δύο ΙΧ αυτοκίνητα, χωρίς ωστόσο να προκληθούν τραυματισμοί παρά μόνο υλικές ζημιές.

Δείτε το βίντεο του korinthostv.gr με την κατολίσθηση στη νέα εθνική οδό: