Η κακοκαιρία Άριελ συνεχίζει την επέλασή της σε ολόκληρη τη χώρα και η ΕΜΥ επικαιροποίησε ξανά το έκτακτο δελτίο που έχει εκδώσει από την περασμένη Τρίτη (29.11.2022).

Σύμφωνα λοιπόν με το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο, τις επόμενες ώρες η κακοκαιρία Άριελ, από τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης (01-12-2022) αρχίζει να εξασθενεί.

Πού θα συνεχιστούν τα φαινόμενα

Το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε στις 29-11-22 με α.α. 17/2022 επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

Το σύστημα κακοκαιρίας με την ονομασία «ARIEL», από τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης (01-12-2022) αρχίζει να εξασθενεί.

Κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα θα συνεχίσουν να εκδηλώνονται στο Ιόνιο, τη βορειοδυτική Πελοπόννησο, τη δυτική Στερεά, την κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη μέχρι και τις πρώτες απογευματινές ώρες, ενώ ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα μέχρι αργά το απόγευμα.

Παραμένει κλειστή η Αθηνών – Κορίνθου

Η κακοκαιρία δημιούργησε πολλά προβλήματα σε διάφορες περιοχές.

Ένα από αυτά και η κατολίσθηση βράχων σε τμήμα της εθνικής οδού Αθηνών-Κορίνθου, που σημειώθηκε στις 4:30 τα ξημερώματα της Πέμπτης (1/12) στο ύψος του 47ου χλμ περιοχή των Μεγάρων, στο ρεύμα προς Αθήνα.

Στο σημείο βρίσκονται μηχανήματα που καθαρίζουν το δρόμο προκειμένου να αποκατασταθεί το πρόβλημα.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, χρειάζονται ακόμα μέχρι να ανοίξει ο δρόμος. Όπως ήταν αναμενόμενο έχουν σημειωθεί ουρές χιλιομέτρων.