H Abarth εισέρχεται στην ηλεκτρική εποχή με το νέο Abarth 500e, την ηλεκτρική πρόταση της που κερδίζει τα φώτα της δημοσιότητας με τις επιδόσεις και την τεχνολογική υπεροχή. Ειδικότερα το νέο μοντέλο, που συνεχίζει την μακρόχρονη πορεία της φίρμας – η Αbarth συμπληρώνει 73 χρόνια ζωής –  διακρίνεται για τις σπορ επιδόσεις που πρεσβεύει η φίρμα με σήμα το Σκορπιό και ανακοινώνει ότι το Abarth 500e είναι ταχύτερο, με την επιτάχυνση 40-60χλμ./ώρα να απαιτεί μόλις 1,5δλ.

Το νέο Abarth 500e φέρει μπαταρία 42 kWh και έναν ισχυρό ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 113,7 kW (155hp) που εξασφαλίζει δυναμικές ρεπρίζ και επιτάχυνση από στάση έως τα 100χλμ./ώρα σε μόλις 7 δευτερόλεπτα. Επιδόσεις που εξασφαλίζονται με  με μηδενικές εκπομπές ρύπων. Επίσης, ο μελλοντικός οδηγός έχει στη διάθεση του τρία προγράμματα οδήγησης, την επιλογή Turismo , και την Scorpion Track που έχει σχεδιαστεί με αποκλειστικό γνώμονα τη μέγιστη απόδοση.

Άλλο ένα χαρακτηριστικό του μοντέλου είναι το σύστημα ταχυφόρτισης ισχύος 85 kW, το οποίο επιτρέπει σε κατάλληλο δίκτυο την ανάκτηση αυτονομίας περίπου 40χλμ. σε μόλις 5 λεπτά, ενώ η φόρτιση της μπαταρίας φτάνει το 80% σε μόλις 35 λεπτά.  Επίσης, το ηλεκτρικό μοντέλο της φίρμας είναι το μοναδικό που προσφέρει ηχητική εμπειρία για όσους επιθυμούν να οδηγούν ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, χωρίς όμως να αποχωριστούν το βρυχηθμό ενός σπορ αυτοκινήτου. Το Abarth 500e θα λανσαριστεί αρχικά σε μια συλλεκτική έκδοση με την ονομασία Scorpionissima, με την παραγωγή να περιορίζεται στις μόλις 1.949 μονάδες.