To Σάββατο με «ΤΑ ΝΕΑ»: Αριστοτέλης: Ρητορική, Μαγειρεύοντας Ζυμαρικά, Down Town & ΟΚ! Το περιοδικό των διασήμων

ΤΑ ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ επιστρέφουν στη σκέψη των αρχαίων Ελλήνω και παρυσιάζουν:

Αριστοτέλης. Η κορυφαία μορφή της αρχαίας ελληνικής σκέψης.

Ρητορική

Ο τελευταίος τόμος του εμβληματικού έργου του οικουμενικού φιλοσόφου και δασκάλου του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Ο δημόσιος λόγος και τα μυστικά του ρήτορα. Το ύφος του λόγου, η ακρίβεια του νοήματος και το «κλειδί»: η ορθή χρήση της γλώσσας και σωστά ελληνικά.

Τα αυθεντικά κείμενα με τη μετάφρασή τους, επεξηγηματικά σχόλια και διαφωτιστικές αναλύσεις.

Η έξοχη αριστοτελική «Ρητορική» μελετά ειδικότερα τον δημόσιο λόγο.

Προνομιακό, βεβαίως, πεδίο ανάπτυξης του δημόσιου λόγου υπήρξε η αρχαία Αθήνα, εκεί που άνθισε η άμεση δημοκρατία, το πολίτευμα του λόγου. Και το ισχυρότερο εργαλείο πολιτικής σύγκρουσης και σύνθεσης στο πλαίσιο της δημοκρατίας υπήρξε η ρητορεία.

Ο Αριστοτέλης δεν είναι ο πρώτος μελετητής της ρητορείας· είχαν προηγηθεί ως δάσκαλοί της οι σοφιστές. Αυτό, όμως, που διακρίνει την δική του μελέτη της τέχνης του λόγου είναι ο επιστημονικός της χαρακτήρας, η προσπάθεια του φιλοσόφου όχι απλώς να κατασκευάσει ένα συμβουλευτικό εγχειρίδιο για επίδοξους πολιτικούς, αλλά να προσδιορίσει -με σπάνια διεισδυτικότητα- γενικότερες αρχές βάσει των οποίων ερμηνεύονται επιμέρους εκφάνσεις της ρητορικής τέχνης.

Για τον Αριστοτέλη μια ρητορική που στοχεύει αποκλειστικά στη χειραγώγηση της ψυχής του δέκτη της είναι απορριπτέα. Ο ίδιος προτείνει μία μέθοδο που πείθει κυρίως μέσω λογικών αποδείξεων. Ετσι, η ρητορική τέχνη ορίζεται ως η ικανότητα να βρίσκει σε κάθε θέμα ο ομιλητής τα μέσα με τα οποία θα γίνει πειστικός, θα κερδίσει δηλαδή τους ακροατές του με τα κατάλληλα και αποδεικτικά επιχειρήματα.

Η Ρητορική ολοκληρώνεται με το Γ΄ βιβλίο με εκτεταμένη αναφορά σε υφολογικά και γλωσσικά ζητήματα, η πρωτοτυπία της οποίας είναι εντυπωσιακή. Εξετάζονται, ανάμεσα σε άλλα, οι ιδιότητες του ύφους στον σωστό πεζό λόγο, η ψυχρότητα του ύφους, η τεχνική της παρομοίωσης, αλλά και θέματα ορθής χρήσης της γλώσσας και ρυθμού του λόγου.

Tα «NEA» προσφέρουν την άριστη μετάφραση της «Ρητορικής» από τον Δ. Λυπουρλή: τον δάσκαλο της αριστοτελικής φιλοσοφίας που χάθηκε πρόσφατα αλλά μας κληροδότησε σε ζωντανό νεοελληνικό λόγο τη σοφία ενός άλλου μεγάλου δασκάλου, του φιλοσόφου από τα Στάγειρα.

Μαζί

Down Town

Χριστόφορος Παπακαλιάτης

Ο πρωταγωνιστής του «Maestro» σε μία iconic φωτογράφηση απαντά σε ερωτήσεις που του κάνουν 19 συμπρωταγωνιστές του από την τηλεόραση και τον κινηματογράφο.

Οσα θέλετε να μάθετε για τον hit maker της ελληνικής τηλεόρασης, που μόλις υπέγραψε με το Netflix και ετοιμάζεται να κατακτήσει και τη διεθνή αγορά.

Naked Issue

Εχουν περάσει 16 χρόνια από το πρώτο «γυμνό τεύχος» και εκατοντάδες celebrities έχουν φωτογραφηθεί, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS.

Φέτος, 29 διάσημοι Ελληνες, ποζάρουν γυμνοί στον φακό του Down Town για το ετήσιο Naked Issue, με το μήνυμα: «Απέναντι στον ιό είμαστε όλοι ίδιοι. Δώστε τέλος στο στίγμα.»

Yπενθυμίζοντας, ότι μπορεί να μην είμαστε πια ανυπεράσπιστοι απέναντι στον HIV, αλλά ο κοινωνικός αποκλεισμός για τους οροθετικούς είναι ακόμη εδώ.

Ελενα Τσαγκρινού, Ιφιγένεια Τζόλα, Στεφανία Γουλιώτη, Νίκη Λάμη, Αιμιλιανός Σταματάκης, Ορέστης Χαλκιάς, Ιζαμπέλα Φουλόπ, Μιχαήλ-Αγγελος Κρητικός, Πάνος Τριαναταφύλλου, Αννα-Μαρία Βέλλη, Γεωργία Μεσαρίτη και άλλοι καλλιτέχνες φωτογραφίζονται και δίνουν το δικό τους μήνυμα.

Εμμανουήλ Καραλής

Ο πρωταθλητής του επί κοντώ φωτογραφίζεται για πρώτη φορά και μιλάει σε μία εφ’όλης της ύλης συνέντευξη για τη ζωή του και το μέλλον του στον αθλητισμό.

Νίκος Κουρής

Ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης σε μία αποκαλυπτική συνέντευξη.

Xmas Brunch

Πού να φάτε τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στην πόλη. Τα στέκια, τα πιάτα, τα ρεβεγιόν.

Αφιέρωμα δώρα

Οι καλύτερες προτάσεις για δώρα για κάθε γούστο.

Η Δήμητρα Γαλάνη απαντά στο ερωτηματολόγιο του Προυστ.

Αφιέρωμα Υγεία

Ολες οι εξελίξεις που αφορούν και αλλάζουν τη ζωή μας από τον κλάδο της Ιατρικής και μία αποκλειστική συνέντευξη με την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα.

Aκόμη

Mαγειρεύοντας με «ΤΑ ΝΕΑ»!

Ζυμαρικά!

Με θαλασσινά, λαχανικά, κρέας!

Πεντανόστιμες, πρωτότυπες, εύκολες και γρήγορες συνταγές!

Με QR code στο κάτω μέρος κάθε συνταγής, ώστε να μπορείτε να δείτε όλες τις συνταγές στην οθόνη σας!

Λιγκουίνι με γαρίδες και λουκάνικο τσορίθο, κοχύλια γεμιστά με σπανάκι, παπαρδέλες με προσούτο και μανιτάρια, στριφτό μακαρονάκι καρμπονάρα, σπαγγέτι χωρίς γλουτένη με θαλασσινά, νουντλς με στέικ, ταλιατέλες με κρέμα φρέσκιας αναρής, πικάνιτκες γαρίδες με φιδέ χοντρό, κοχύλια με σολωμό και μπρόκολο, τρικολόρε με μελιτζάνες και φέτα, τρορτελίνι με κολοκυθάκια και αρωματικά, πέννες με τρία είδη μανιταριών, πράσινο Mac and Cheese, λιγκουίνι με αχιβάδες, τορτελίνι με πικάντικη σος κόκκινης πιπεριάς.

Και μαζί όπως πάντα το

ΟΚ!

Το περιοδικό των διασήμων!

Aντιγόνη Κουλουκάκου

«Κάθε χωρισμός είναι σαν ένα πένθος».

Η πρωταγωνίστρια της σειράς του Mega «Η Γη της Ελιάς» σε μια απροσδόκητη εξομολόγηση μας μιλάει για την ηρωίδα που υποδύεται και την προσωπική της ζωή.

Το ΟΚ! στα γυρίσματα της εκπομπής «Σπίτι με το Mega», με τη Ρούλα Κορομηλά να υποδέχεται τον Θοδωρή Φέρρη και τον Νίνο.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Λάκης Γαβαλάς παραδίδει μαθήματα ζωής και στυλ.

Ο Γιώργος Λιβάνης μιλάει για τη συνεργασία του επί σκηνής με τον Νίκο Οικονομόπουλο.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Η Τζένη Μπαλατσινού και ο Βασίλης Κικίλιας σε αποκλειστικές φωτογραφίες με τον γιο τους που γίνεται δύο ετών.

ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΟΚ!

Η κόρη της Δέσποινας Βανδή, Μελίνα Νικολαϊδη σε τρυφερά στιγμιότυπα με τον σύντροφό της για πρώτη φορά.

Γωγώ Μαστροκώστα – Τραϊανός Δέλλας

Σπάνια κοινή εμφάνιση

-Αγαπημένοι σταρ σε καθημερινές στιγμές

-Αποκλειστικά ρεπορτάζ

-Αποκαλυπτικές συνεντεύξεις

Η αγαπημένη αναγνωστική συνήθεια, κάθε εβδομάδα με ΤΑ ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ!

Τιμή φύλλου με τις προσφορές: €3,90

(Συμπεριλαμβάνονται, τιμές βιβλίων: «ΡΗΤΟΡΙΚΗ, Τόμος Γ΄»: €1,55 & «Μαγειρεύοντας με ΤΑ NEA»: €0,35)