Πέντε ολόκληρες μέρες έδινε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, η 21χρονη Έμμα, θύμα του τροχαίου με εγκατάλειψη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Χθες, Κυριακή, η άτυχη φοιτήτρια, παρά τις προσπάθειες τον γιατρών δεν τα κατάφερε και υπέκυψε στα τραύματά της, σκορπίζοντας τη θλίψη στους γονείς της και σε όλο το νησί της, την Κρήτη.

Διαβάστε επίσης: «Μάστιγα» οι παρασύρσεις πεζών – Στοιχεία σοκ

Σήμερα το «στερνό αντίο» στην 21χρονη

Σήμερα, θα γίνει η κηδεία της, στα Χανιά, ενώ την ίδια ώρα είναι προγραμματισμένες οι απολογίες, τόσο του 26χρονου οδηγού όσο και της 19χρονης συνεπιβάτιδάς του, οι οποίοι πλέον θα βρεθούν αντιμέτωποι με κατηγορίες που αφορούν στον θάνατο και όχι στον βαρύ τραυματισμό της φοιτήτριας.

Ραγίζει καρδιές η μητέρα

Η μητέρα της 21χρονης με μία σπαρακτική ανάρτηση στο διαδίκτυο, την αποχαιρέτησε, όχι με ένα αντίο αλλά με την προσμονή ότι θα ξαναβρεθούν.

Με δύναμη ψυχής η οικογένεια της αποφάσισε να δωρίσει τα όργανά της Εμμανουέλας. Όπως λέει η μητέρα της, ήταν επιθυμία της κόρης τους, να κάνει ακόμα ένα θαύμα, να χαρίσει ζωή πριν φύγει η ίδια από την ζωή.

«Η απόφαση αυτή ήταν μονόδρομος για μας. Το παιδί μου μας το είχε εκφράσει σε ανύποπτο χρόνο. Την τελευταία φορά που την είδα σε αυτό το κρεβάτι με τα εκατοντάδες καλώδια και σωληνάκια. Η καρδιά της χτυπούσε ποιοι είμαστε εμείς που θα την σταματούσαμε», είπε η μητέρα της 21χρονης.

Στον ανακριτή ο οδηγός

Στο μεταξύ ο 26χρονος οδηγός του αυτοκινήτου και η 19χρονη συνοδηγός του οχήματος, που παραμένουν υπό κράτηση, αναμένεται να μεταφερθούν στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης προκειμένου να απολογηθούν. Σε βάρος τους είχε απαγγελθεί ποινική δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα, ενώ μετά τον θάνατο της 21χρονης, οι κατηγορίες θα είναι πιο βαριές.

Ο 26χρονος είχε υποστηρίξει πώς δεν έτρεχε, ότι τράπηκε σε φυγή καθώς φοβήθηκε επειδή δεν είχε νόμιμα έγγραφα παραμονής στη χώρα και πως αν η 21χρονη δεν «είχε επιχειρήσει να περάσει την οδό Εγνατία σε σημείο όπου δεν υπήρχε διάβαση τίποτα δεν θα είχε συμβεί».

Μάλιστα, μιλώντας στο MEGA, είχε δηλώσει ότι εγκατέλειψε την κοπέλα, γιατί είδε πως είχε κόσμο και θα τη βοηθούσαν. «Βλέπω έχει κόσμο εκεί, λέω κάποιος θα πάει να τη βοηθήσει και εγώ επειδή είχα παρελθόν εδώ τρόμαξα, λέω θα με απελάσουν» είπε στο LIVE NEWS.

Μιλώντας σήμερα στο Open, ο δικηγόρος της οικογένειας της 21χρονης εξήγησε πως με την κακουργηματική δίωξη που έχει ασκηθεί στον 26χρονο Αλβανό προβλέπεται ποινή κάθειρξης έως 10 έτη.

«Η θέση της οικογένειας είναι να του ασκηθεί ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο. Δεν είναι μόνο ότι την εγκατέλειψε αλλά έκανε και οτιδήποτε περνούσε από το χέρι του για να εξαφανιστεί, απλώς δεν είχε υπολογίσει τις κάμερες που ευτυχώς υπάρχουν είτε για την κυκλοφορία», πρόσθεσε ο δικηγόρος.

«Οταν περνάς με κόκκινο και χτυπάς κάποιον είναι σαν να τον πυροβολείς στο κεφάλι»

Απο την πλευρά του,  ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ, Σταύρος Μπαλάσκας είπε στο MEGA: «Έχουμε πει πως όταν περνάς με “κόκκινο” και χτυπάς έναν άνθρωπο είναι σαν να βγάζεις το πιστόλι και να τον πυροβολείς στο κεφάλι. Ό,τι και να γίνει, όταν πάνε στο δικαστήριο επικαλούνται το ατυχές γενόμενο, το ατύχημα. Ο άνθρωπος αυτός δεν θα πάει καθόλου μέσα».

Σημείωσε μάλιστα πως ο 26χρονος οδηγός πέραν του τροχαίου, βαρύνεται και με άλλες παρανομίες. Αρχικά το ποινικό του παρελθόν, η παράνομη παραμονή του στη χώρα και η απουσία άδειας οδήγησης. «Μιλάμε για σωρεία παραβάσεων. Η μόνη φυλάκισή του θα είναι το κελί της τροχαίας» κατέληξε ο κ. Μπαλάσκας.