Ποινική δίωξη απαγγέλθηκε σε βάρος του πάτερα, του πεντάχρονου παιδιού που νοσηλεύεται διασωληνωμένο στο νοσοκομείο μετά τη φωτιά στο διαμέρισμά τους στον Κολωνό, το βράδυ της Κυριακής.

Σε βάρος του 45χρονου που συνελήφθη από την αστυνομία το πρωί της Δευτέρας, ασκήθηκε ποινική δίωξη, για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο. Ο ίδιος έδωσε τη δική του εκδοχή για το πως το σπίτι του τυλίχθηκε στις φλόγες, λέγοντας στους αστυνομικούς, πως όλα έγιναν, όταν από την κούραση τον πήρε ο ύπνος και δεν κατάλαβε πώς έπιασε φωτιά.

Τι είπε ο πατέρας

«… Με την γυναίκα μου δουλεύουμε το ταξί που έχουμε και όταν γύρισα σπίτι εκείνη πήρε το μεγαλύτερο παιδί και πήγαν να ψωνίσουν κάτι για να φάμε. Στο δωμάτιο έπαιζαν τα δύο μικρότερα παιδιά 5 και 7 χρονών και εγώ ξάπλωσα και χωρίς να το καταλάβω με πήρε ο ύπνος. Ξαφνικά ξύπνησα από τις φωνές και τον πυκνό καπνό», είπε στις Αρχές ο πατέρας.

Υποστηρίζει, σύμφωνα με το cnn.gr, ότι αμέσως έτρεξε στο δωμάτιο, άρπαξε το 7χρονο παιδί και το έβγαλε έξω από το φλεγόμενο διαμέρισμα, ενώ ταυτόχρονα οι γείτονες ειδοποιούσαν την πυροσβεστική.

Μέχρι να επιστρέψει όμως ο πατέρας στο φλεγόμενο διαμέρισμα οι καπνοί είχαν γίνει πια αποπνικτικοί και η ορατότητα αδύνατη. Οι πυροσβέστες που έφτασαν κατάφεραν τελικά να απεγκλωβίσουν το 5χρονο αγοράκι, το οποίο όμως ήδη είχε εισπνεύσει πολύ καπνό.

Η οικογένεια έχει ένα ακόμα παιδί, τέταρτο, το οποίο δεν ήταν στο σπίτι αλλά είχε πάει στον παππού του.

Οι πυροσβέστες έσβησαν τη φωτιά και το ανακριτικό τμήμα προσπαθεί να διαπιστώσει πώς ξεκίνησε η πυρκαγιά, με πιο πιθανό σενάριο, τα δύο μικρά παιδιά που είχαν διαφύγει από την επίβλεψη του πατέρα τους να έπαιζαν ίσως με κάποιο αναπτήρα.

Χαροπαλεύει το 5χρονο παιδί

Εν τω μεταξύ, μάχη να κρατηθεί στη ζωή δίνει το 5χρονο αγόρι, το οποίο έβγαλε η πυροσβεστική από το διαμέρισμά του, χωρίς τις αισθήσεις του.

Το αγοράκι νοσηλεύεται διασωληνωμένο στο Αττικό Νοσοκομείο και η κατάσταση της υγείας του χαρακτηρίζεται κρίσιμη.