Η Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης εγκαινιάζει τα αφιερώματά της για τη φετινή σεζόν με μια πλήρη ρετροσπεκτίβα στο έργο του Παντελή Βούλγαρη, που εξερευνά τις πολυσύνθετες και γοητευτικές πτυχές του έργου ενός από τους κορυφαίους δημιουργούς στην ιστορία του ελληνικού σινεμά. Στο πλαίσιο του αφιερώματος θα προβληθούν στην αίθουσα Σταύρος Τορνές οι 13 μεγάλου μήκους και 4 μικρού μήκους ταινίες που έχει σκηνοθετήσει ο εμβληματικός έλληνας δημιουργός. Οι εκδηλώσεις και προβολές θα πραγματοποιούνται από τις 24 Νοεμβρίου μέχρι την 1η Δεκέμβρη, σε συνεργασία με την Ταινιοθήκη της Ελλάδος και με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

Συζήτηση και Masterclass με τον μεγάλο σκηνοθέτη

Την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου (20:00 – Σταύρος Τορνές), ο Παντελής Βούλγαρης θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη, πριν την προβολή της ταινίας «Το τελευταίο σημείωμα» και θα μιλήσει για τη ζωή και το έργο του με το κοινό.

Την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου, μετά την προβολή της ταινίας «Μικρά Αγγλία», ο Πάρης Μουρατίδης (μέλος ΕΔΙΠ του Τμήματος Κινηματογράφου του ΑΠΘ, μέλος ΕΜΕΚΤ – Εργαστήριο Μελέτης Ελληνικού Κινηματογράφου & Τηλεόρασης) θα παραδώσει masterclass με τίτλο «Μικρά Αγγλία: ένα ξεχωριστό κινηματογραφικό είδος».

Τhe Fabelmans του Στίβεν Σπίλμπεργκ

Παράλληλα, στο Ολύμπιον αυτή την εβδομάδα θα προβάλλεται η τρυφερή, συγκινητική, αστεία, μελαγχολική τανία του Στίβεν Σπίλμπεργκ, που συγκίνησε το κοινό στην τελετή έναρξης του 63ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.