Και το δεύτερο τεστ της Εθνικής ενόψει των προκριματικών του Euro 2024 είχε αρνητικό πρόσημο. Μετά το 2-2 κόντρα στη Μάλτα, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πραγματοποίησε κακή εμφάνιση και στην «Puskas Arena» με αντίπαλο την Ουγγαρία από την οποία ηττήθηκε με 2-1.

Ο Μπακασέτας με πέναλτι είχε ισοφαρίσει το γκολ του Ρόναλντ Σάλαι, αλλά ο Κάλμαρ στην τελευταία φάση του ματς έδωσε τη νίκη στους γηπεδούχους με απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Το παιχνίδι είχε ιδιαίτερη σημασία για τους Ούγγρους αφού ήταν το αποχαιρετιστήριο για τον Μπάλαζ Τζούτζακ ο οποίος αποσύρθηκε από την Εθνική μετά από 15 χρόνια. Ο 35χρονος άσος είχε κάνει μάλιστα το ντεμπούτο του με το εθνόσημο και πάλι σε παιχνίδι με την Ελλάδα, για τα προκριματικά του EURO 2008.

Πώς ξεκίνησαν

Με τέσσερις αλλαγές παρατάχθηκε η Εθνική σε σχέση με το φιλικό κόντρα στη Μάλτα αφού Τζαβέλλας, Σιόπης, Πέλκας και Χατζηγιοβάνης έμειναν εκτός ενδεκάδας, με τους Ρέτσο, Κουρμπέλη, Μπουχαλάκη και Μασούρα να ξεκινούν βασικοί.

Ο Πασχαλάκης ξεκίνησε στο τέρμα και οι Ρότα, Ρέτσος, Χατζηδιάκος και Γιαννούλης αποτέλεσαν την τετράδα στην άμυνα. Κουρμπέλης και Μπουχαλάκης ήταν στον άξονα, με τους Μασούρα, Μπακασέτα και Μάνταλο πίσω από τον Ιωαννίδη.

Από την άλλη, η Ουγγαρία είχε τον Ντιμπούζ στο τέρμα, τους Μπότκα, Όρμπαν, Σαλάι και Κερκέζ στην άμυνα, με τους Νάγκι, Στάιλς και Τζούτζακ στη μεσαία γραμμή. Σομποσλάι, Φιόλα και Ρολάντ Σαλάι ήταν η τριάδα της επίθεσης.

Στις τρεις ευκαιρίες ένα γκολ για τους Μαγυάρους

Χωρίς ιδιαίτερο ρυθμό ξεκίνησε το ματς στην «Puskas Arena», με τους γηπεδούχους να έχουν μία πρωτοβουλία και να φτάνουν στο γκολ στην πρώτη τους ευκαιρία στο παιχνίδι. Μετά από ωραία ομαδική προσπάθεια, ο Στάιλς γύρισε την μπάλα στον Ρόναλντ Σάλαι κι εκείνος με πλασέ από την καρδιά της περιοχής νίκησε τον Πασχαλάκη για το 1-0.

Κάποια μακρινά σουτ ήταν η προσπάθεια της Εθνικής να απειλήσει την αντίπαλη εστία, με τους Ούγγρους να είναι αυτοί που έφτασαν και πάλι κοντά στο γκολ, δύο φορές μέσα σε ένα λεπτό. Πρώτα στο 39’ ο Πασχαλάκης σταμάτησε το πλασέ του Ρόναλντ Σάλαι και στο επόμενο λεπτό ο Ατίλα Σάλαι πήρε την κεφαλιά από εκτέλεση κόρνερ, αλλά ο Έλληνας τερματοφύλακας μπλόκαρε εύκολα.

Ο Μπακασέτας έδωσε τη λύση, αλλά οι Ούγγροι μίλησαν τελευταίοι

Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ήρθε και η πρώτη καλή στιγμή για την Ελλάδα όταν στο 49′ συγκεκριμένα, ο Μασούρας έπιασε ένα σουτ, με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ. Στο 56’ μπήκαν οι τίτλοι τέλους στην καριέρα του Τζούτζακ με το εθνόσημο. Ο ρέκορντμαν συμμετοχών της Ουγγαρίας αντικαταστάθηκε από τον Σομποσλάι στον οποίο παρέδωσε το περιβραχιόνιο και αποχώρησε με δάκρυα στα μάτια μέσα σε αποθέωση από τον κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο.

Επόμενη αξιόλογη στιγμή στο παιχνίδι ήταν στο 73’ ένα καλό σουτ του Λανγκ το οποίο έδιωξε ο Πασχαλάκης διατηρώντας το 1-0. Με τη συμπλήρωση 80 λεπτών και μετά από ωραία κυκλοφορία της μπάλας, ο Μπακασέτας κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του από τον Στάιλς, με τον ίδιο να εκτελεί εύστοχα και να κάνει το 1-1 στο 81’.

Στα επόμενα λεπτά η Εθνική έψαξε την ανατροπή, είχε μία καλή στιγμή στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Φούντα από γύρισμα του Ρότα και οι Ούγγροι πήραν τελικά τη νίκη στην τελευταία φάση του ματς με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κάλμαρ που μόλις είχε περάσει στο παιχνίδι.

Ουγγαρία: Ντιμπούζ (90+2′ Ζάπανος), Μπότκα (71′ Λανγκ), Όρμπαν, Α. Ζάλαϊ, Κερκέζ (54′ Ζ. Νάγκι), Νάγκι, Στάιλς, Τζούτζακ (54′ Άνταμ), Σομποσλάι (90+2′ Κάλμαρ), Φιόλα, Ρ. Ζάλαϊ (71′ Ντάρνταϊ).

Ελλάδα: Πασχαλάκης, Ρότα, Ρέτσος, Χατζηδιάκος, Γιαννούλης (68′ Κυριακόπουλος), Κουρμπέλης (87′ Παπανικολάου), Μπουχαλάκης (68′ Χατζηγιοβάνης), Μπακασέτας, Μασούρας (87′ Δουβίκας), Μάνταλος, Ιωαννίδης (61′ Φούντας).