Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για την Κιβωτό του Κόσμου μετά την καταγγελία που έκανε ο 19χρονος στις αρχές. Η οργάνωση μπορεί να αρνείται τα όσα καταγγέλλονται αλλά νέα δεδομένα έρχονται διαρκώς στο φως.

Τον ασκό του Αιόλου άνοιξε ο 19χρονος πρώην φιλοξενούμενος της δομής, που κατέθεσε στις αρχές. Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε – και δημοσίευσε το Πρώτο Θέμα- ο ίδιος έπεσε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης από τον πατέρα Αντώνιο.

Τι αναφέρει ο αυτόπτης μάρτυρας

Την πρώτη κίνηση του ιερέα πατέρα Αντώνιου – που χαρακτηρίζει τις κατηγορίες ψευδείς και συκοφαντικές- αφότου συνειδητοποίησε ότι υπήρχε αυτόπτης μάρτυρας για τα όσα καταγγέλλει ο 19χρονος, αποκάλυψε στο OPEN ο 17χρονος, φίλος του παιδιού που βρέθηκε μπροστά σε φερόμενο ως περιστατικό ασέλγειας. Σύμφωνα με τον μάρτυρα, ο πατέρας Αντώνιος προσπάθησε να δώσει στο παιδί αρκετά χρήματα την επόμενη κιόλας ημέρα μετά από όλα όσο είχε δει για να μην πει τίποτα.

Χαρακτηριστικά ο αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε: «Μετά από όλα όσα είδα να γίνονται μέσα στο δωμάτιο, την επόμενη κιόλας ημέρα, ο πατέρας Αντώνιος με πλησίασε για να με χρηματίσει για να μη μιλήσω και να μην πω πουθενά όσα είχα δει. Συγκεκριμένα μου είχε πει ότι θα μου δώσει χιλιάδες ευρώ για να ξεχάσω όσα είδα. Αυτό που είδα πρέπει να γινόταν συστηματικά. Μάλιστα το ίδιο βράδυ που τους είδα μέσα στο δωμάτιο, ο φίλος μου ήρθε και μου είπε τα πάντα, αλλά ακόμα φοβόταν να μιλήσει. Χαίρομαι τελικά που μας άκουσε και τελικά βρήκε την δύναμη να τον καταγγείλει», δήλωσε.

Τι κατήγγειλε ο 19χρονος

Ο 19χρονος που καταγγέλλει τον πατέρα Αντώνιο υποστήριξε: «Καθώς έκανε πως με έπνιγε στο νερό, άρχισε να βάζει το χέρι του μέσα στο μαγιό μου. Στην αρχή προσπάθησα να το δικαιολογήσω με την αγάπη που του είχα και δεν έλεγα τίποτα. Στην πορεία φοβόμουν και δεν ήξερα πώς να το αντιμετωπίσω. Κι αυτό στη θάλασσα όσο περνούσε ο καιρός το έκανε με μεγαλύτερη συχνότητα, μέχρι που έφτασε να μου το κάνει σε μία μέρα στη θάλασσα 10 φορές».

«Έτσι, τα πρωινά που πήγαινα στον πατέρα, εκεί που καθόμασταν στο σαλόνι του τρίτου ορόφου, με παίρνει ο ύπνος στον καναπέ, ο οποίος είναι γωνιακός και εκεί καθόταν ο πατήρ. Μια μέρα, ενώ ξύπνησα, είχα το κεφάλι μου στο μπούτι του πατέρα και τραβήχτηκα αμέσως. Ένα άλλο πρωινό, εκεί που κοιμόμουν, κατάλαβα ότι ο πατήρ έτριβε το γεννητικό του όργανο στο πίσω μέρος του κεφαλιού μου, πάνω από τα ρούχα του. Εγώ ξύπνησα, κοπάνησα το χέρι μου από τα νεύρα μου και κάθισα απέναντί του».

Διαψεύδει η Κιβωτός

Με ανακοίνωση της Κιβωτού, ωστόσο, ο πατέρας Αντώνιος διαψεύδει τα δημοσιεύματα και δηλώνει ότι θα προσφύγει στην δικαιοσύνη.

«Θέλουμε να δηλώσουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι οι καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και φιλοξενούνται σε Κυριακάτικη εφημερίδα είναι παντελώς ψευδείς και συκοφαντικές(…) Για την Κιβωτό, το θέμα δεν είναι νομικό αλλά πρωτίστως ηθικό. Παρά ταύτα οφείλουμε να προστατεύσουμε τα παιδιά μας, τον οργανισμό, τους εθελοντές και τους εργαζόμενους, γι’ αυτό και θα ακολουθήσει άμεσα μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση και ψεύδη καταμήνυση», αναφέρεται.